Cadillac aduce în Europa SUV-urile electrice Optiq și Lyriq

0
142

Cadillac începe o nouă ofensivă pe piața europeană unde va lansa două noi SUV-uri electrice: Optiq și Lyriq. Cadillac vrea să concureze direct cu mărcile germane premium.

Marca americană Cadillac, parte din grupul General Motors, va aduce în Europa două noi modele electrice. Americanii vor să își crească prezența pe o serie de piețe din Europa cu marca Cadillac, urmând să concureze direct cu brandurile germane premium.

Cadillac Lyriq

General Motors s-a retras aproape total din Europa acum șapte ani după ce a decis să renunțe la comercializarea de modele Chevrolet pe bătrânul continent. Ulterior a vândut marca Opel către PSA, implicarea în Europa devenind minimă. Doar modelul Chevrolet Corvette a mai fost vândut în serii mici și Cadillac pe câteva piețe din Europa.

Cadillac în Europa

Acum, Cadillac vrea să își mărească implicarea europeană. Pentru a sprijini acest lucru, americanii vor lansa două noi modelele electrice.

Cadillac Optiq va fi modelul mai mic, un SUV electric poziționat să concureze cu Audi Q4 e-tron sau BMW iX3. Va fi lansat în această toamnă. Utilizează o baterie de 85 kWh li-ion și promite o autonomie de 480 kilometri. Optiq are două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte și o putere totală de 305 CP și 480 Nm.

Cadillac Optiq

Cadillac Lyriq este SUV-ul electric mai mare, concurent direct pentru BMW iX, va veni și el până la finalul anului de anumite piețe europene. Lyriq utilizează o baterie de 102 kWh ce alimentează două motoare electrice ce livrează o putere de 528 CP și un cuplu maxim de 610 Nm. Autonomia oficială este de 530 kilometri.

Cadillac Lyriq

General Motors are acum un sediu european la Zurich în Elveția și va lansa noile modele pentru început pe piețele din Marea Britanie, Franța, Elveția și Suedia.

Vă recomandăm și:

Cadillac Lyriq: Comeback în era electrică

Cadillac Celestiq: Visul american

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


1 × trei =