Volkswagen Transporter: generație nouă pentru van-ul german

0
1694

Volkswagen a publicat primele imagini cu noua generație a van-ului Transporter. A șaptea generație a fost dezvoltată în colaborare cu Ford și este disponibilă în trei variante: Transporter, Caravelle și Panamericana.

Noul Volkswagen Transporter împarte platforma cu Ford Transit Custom și va putea fi configurat pentru transport marfă, combi (marfă+pasageri) sau exclusiv pentru transport persoane. Aceste combinații sunt disponibile pe versiunea Transporter.

Versiunea Caravelle oferă 9 locuri în echiparea standard și este destinată transportului de persoane și servicii de taxi sau shuttle. Varianta Panamericana este creată pentru ieșiri în natură și dispune de o serie de accesorii off-road. Această versiune poate fi echipată cu jante de 19 inchi și sistemul de tracțiune integrală 4Motion.

Dimensiuni mai mari

Versiunea de bază are 5.050 mm lungime și un ampatament de 3.100 mm, spațiul de încărcare având o lungime de 2.602 mm. Versiunea cu ampatament lung măsoară 5.450 mm în lungime și are un ampatament de 3.500 mm, spațiul de încărcare având o lungime de 3.002 mm. Capacitatea de încărcare variază de la 5.8 mc până la 9 mc pentru varianta cu ampatament alungit. Capacitatea de tractare este de 2,8 tone.

Gamă completă de motorizări

Gama de motorizări disponibilă pentru noul Transporter este formată din propulsoare diesel, plug-in hybrid sau electric. Pentru cei care vor alege modelul Transporter cu motor 2.0 diesel sunt disponibile trei variante de putere: 110, 150 sau 170 CP. Transmisia este asigurată de o cutie manuală cu șase trepte sau automată cu 8 trepte (standard pe motorizarea de 170 CP). Puterea este transmisă către puntea față, opțional se poate alege tracțiune integrală pentru varianta de 150 CP.

Varianta plug-in hybrid (eHybrid) utilizează un propulsor pe benzină de 2.5 litri asociat cu un motor electric pentru un total de 232 CP. Volkswagen nu a dat mai multe detalii despre această versiune. Știm doar că va avea tracțiune față.

Alternativ, se poate alege noul Transporter în variantă electrică. Sunt disponibile trei variante de putere: 136, 218 și 286 CP. Toate variantele utilizează o baterie de 64 kWh, iar motorul electric este amplasat pe puntea spate. Ulterior, va fi disponibilă și o baterie mai mică și versiuni electrice cu tracțiune integrală.

Vă recomandăm și:

Visând la California… Volkswagen California

VW Caddy California: Camping în stil american

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 8 = zero