Cel mai scump Dodge Daytona Hemi

0
990
Dodge Daytona Hemi/Sursa FOTO: autoevolution.com

Mașinile clasice au în continuare mare căutare, iar dacă fac parte dintr-o ediție limitată și au și o poveste, prețul lor poate ajunge la cote greu de imaginat. Așa s-a întâmplat și cu un Dodge Daytona Hemi, o mașină care a fost vândută la o licitație cu peste trei milioane de dolari americani. De ce este atât de specială?

Un model limitat Dodge Daytona Hemi s-a vândut la licitația din Daytona pentru nu mai puțin de 3.3 milioane de dolari

Mașina cu pricina a fost scoasă la licitație la un eveniment special: Mecum din Monterey 2024. Iar un pasionat de domeniul auto a plătit 3,3 milioane de dolari, ca să o cumpere. Probabil nu este prima bijuterie pe care o are în garajul său… Modelul cu pricina, fabricat în anul 1969, este primul dintr-o ediție limitată.

Dodge a produs 503 Charger Daytona pentru omologarea NASCAR în anul 1969, dar doar 70 dintre acestea au fost comandate cu puternicul motor HEMI V8 de 426 inci cubi (7,0 litri). Dintre acestea, doar 22 au fost echipate cu transmisia manuală cu patru viteze. Iar modelul pe care s-a plătit 3,3 milioane de dolari este primul din seria de 22, conform informațiilor de pe autoevolution.com.

Dodge Daytona Hemi, o mașină extrem de rară

Nu este primul Dodge Daytona Hemi care a trecut pragul de un milion de dolari, dar este cel mai scump. În mai 2022, un Dodge HEMI Charger Daytona din 1969, de culoare verde închis, a fost vândut la licitație pentru 1,32 milioane de dolari, iar peste câteva luni s-a mai vândut unul cu 1,43 milioane de dolari.

Mașina pe car s-au plătit 3,3 milioane de dolari este într-o stare excelentă, are puțini kilometri, iar cele mai multe componente sunt cele cu care a ieșit pe poarta fabricii.

Acest Daytona verde a fost a doua cea mai scumpă mașină clasică licitată la eveniment. Cel mai scump vehicul, un Ford GT40 Lightweight din 1969 (primul dintr-o serie limitată de zece), s-a vândut pentru 7,86 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sase + 4 =