Dodge Charger Daytona: 670 CP pentru primul muscle car electric

0
169

Celebrul muscle car american Dodge Charger are parte de o nouă generație, iar acesta primește în premieră și o versiune complet electrică de 670 CP numită Daytona.

A opta generație a modelului american Dodge Charger a fost prezentată oficial, iar în premieră, aceasta va primi și o versiune complet electrică. Pentru prima dată, un muscle car clasic va dispune de un motor electric ce poate livra până la 670 CP. De asemenea, noul Charger va fi disponibil în premieră și în versiune cu patru portiere

Noul model va dispune și de motorizări termice clasice, noua platformă folosită de către Grupul Stellantis pentru modelul Charger, STLA Large, permițând acest lucru. Lipsește, însă, un motor V8 din oferta noului Charger. Clienții care își doresc un motor pe benzină vor putea alege propulsorul cu șase cilindri în linie de 3.0 litri folosit și de modelul Jeep Grand Wagoneer. Motorul pe benzină va fi disponibil în două variante de putere: 420 sau 550 CP.

Muscle Car Electric

Americanii nu au dat prea multe detalii despre motorizările pe benzină, dar au ales să pună accent pe noul Dodge Charger Daytona EV cu motor electric.

Vor fi disponibile două versiuni ce vor purta indicativele R/T și Scat Pack. Ambele folosesc o arhitectură electrică la 400V și o baterie de 93.9 kWh net (100.5 kWh brut). Noul Dodge Charger Daytona R/T oferă 496 CP și 548 Nm, și poate atinge 100 de km/h în 4,8 secunde. Varianta mai puternică, Charger Daytona Scat Pack dispune de 670 CP și 850 Nm. În acest caz, accelerația 0-100 km/h durează 3,4 secunde. Puterea maximă este disponibilă pentru 15 secunde, dacă cel de la volan acționează butonul Powershot. Dodge spune că modelul său electric poate parcurge 420 km pentru varianta Scat Pack sau 510 km pentru R/T.

Sunet artificial

Ambele versiuni vor beneficia de tehnologia Fratzonic Chambered Exhaust, un generator de sunet care va imita sunetul unui motor V8. Charger Daytona R/T este echipat cu jante de 18 inci, iar Charger Daytona Scat Pack cu jante de 20 de inci.

 

La interior, găsim o planșă de bord digitală de 10,25 inci, ier ecranul central poate avea 12,3 inci pentru Daytona R/T sau 16 inchi pentru Scat Pack.

Versiunea electrică Dodge Charger Daytona va putea fi comandată pe piața nord-americană începând din această toamnă.

Vă recomandăm și:

Dodge Challenger SRT Demon 170: Fără rival

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 1 = sase