Audi va achiziționa integral Grupul Sauber din Formula 1

0
77
Showcar with Audi F1 launch livery

Audi își pregătește intens intrarea oficială în Formula 1 cu o echipă oficială. Germanii vor fi pe grila de start începând din 2026 și vor achiziționa integral actuala echipă Sauber.

Audi va intra în Formula 1 începând din sezonul 2026 ca echipă de uzină. Pentru a nu porni de zero, în 2022 compania germană a semnat un acord pentru a cumpăra un pachet de acțiuni în cadrul Grupului Sauber ce deține echipa de Formula 1 Kick Sauber (fostă Alfa Romeo).

În urma unei decizii a board-ului Volkswagen AG și Audi AG, compania germană a decis achiziționarea completă a Grupului Sauber. Astfel, din 2026, echipa elevețiană Sauber se fa transforma în Audi F1. Noua echipă va utiliza motoare proprii dezvoltate in-house.

Oliver Hoffmann, Board of Management AUDI AG Technical Development.

Audi în Formula 1

Andreas Seidl, actualul CEO al Sauber Motorsport, va păstra aceeași poziție și în cadrul Audi F1 Team. Oliver Hoffmann va fi persoana responsabilă pentru programul Audi Formula 1 în general, în calitate de reprezentant general. În calitate de director executiv al Audi F1 Team, Andreas Seidl va fi responsabil de implementarea proiectului F1, precum și de managementul Audi F1 Team.

Andreas Seidl – CEO Audi F1 Team.

Primele teste cu noul monopost Audi F1 sunt programate pentru anul viitor. Audi a înființat o divizie care se ocupă cu testarea componentelor necesare viitorului monopost.

Sezonul 2026 va aduce schimbări importante în regulamentul tehnic din Formula 1. Motorul termic V6 va fi păstrat, însă componenta electrică a sistemului de propulsie va deveni mult mai importantă. De asemenea, motoarele vor folosi combustibili sustenabili.

Vă recomandăm și:

Victorie istorică pentru Audi la Dakar 2024

Audi RS Q e-tron rally car: Navă de nisip

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


unu + 7 =