Bluesummer: Vară albastră și electrică

0
113

Bluesummer 4PSA Peugeot Citroen şi Grupul Bollore au încheiat un parteneriat strategic, în baza căruia PSA va construi, în uzina sa din Rennes, și va distribui, în rețeaua Citroen din Franța, modelul electric Bluesummer („Vară albastră”, în engleză).

Bluesummer 3 Bluesummer 2Acesta este derivat din Bluecar, proiect comun Bollore-Pininfarina, și este un mic cabriolet (3,60 metri lungime), cu două uși și patru locuri, animat de un motor electric de 50 kW alimentat de o baterie LMP (Litiu-Metal-Polimer) de 30 kWh, ce se poate încărca de la o priză obișnuită sau, parțial, în timpul rulării, cu ajutorul unui supercapacitor ce recuperează energia degajată la frânare. Bluesummer are caroseria fabricată din materiale plastice speciale, ce au fost vopsite în masa lor, pentru a se obține schema coloristică bleu-alb, și oferă un portbagaj de 200 litri, ce se poate extinde până la 800 litri prin rabaterea banchetei. Mașina atinge viteza maximă de 110 km/h, autonomia fiind de 200 km în oraș și de 100 km în afara acestuia. Pentru zilele ploioase sunt disponibile panouri de acoperiș, ce se montează în doar câteva minute, iar bateria este garantată pentru 400.000 km,Viteza maximă pe care o atinge mașina este construit pe platforma unui alt model acord de parteneriat strategic.

Bluesummer 1

Articolul precedentJaguar F-PACE: SOLDATUL UNIVERSAL
Articolul următorBMW si Tom Cruise, vedete în „Misiune imposibilă”
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 × = cincizeci sase