BYD BD11: autobuz etajat destinat transportului public din Londra

0
128

Producătorul chinez BYD propune un nou tip de autobuz etajat cu propulsie electrică destinat transportului public din Londra. Modelul echipat cu bateria Blade promite o autonomie de 640 kilometri.

Chinezii de la BYD vor să furnizeze celebrele autobuze roșii etajate din capitala Marii Britanii. De curând, producătorul din China a prezentat oficial noul său model de autobuz electric numit BYD BD11, gândit special pentru transportul public londonez.

Double decker

Prezentat în cadrul London Bus Museum Brooklands, noul model vine cu o autonomie impresionantă de 640 kilometri. Acest lucru este posibil datorită bateriei LFP Blade cu o capacitate totală de 532 kWh. Cu o capacitate netă de 457 kWh, constructorul spune că o autonomie de peste 600 km este posibilă. Bazându-se pe tehnologia proprie pentru baterie, BYD spune că acest tip de autobuz poate rămâne în operare între 12 și 20 de ani.

Sistemul permite încărcarea bateriilor prin intermediul unui pantograf și suportă o putere maximă de încărcare de 500 kW. Modelul dispune și de două prize CCS ce pot fi utilizate concomitent pentru a scădea timpul de încărcare.

Modelul folosește două motoare electrice câte unul pentru fiecare roată de pe puntea spate. Fiecare motor oferă 150 kW (204 CP) și un cuplu maxim de 600 Nm.

Flotă integral electrică până în 2030

BYD furnizează autobuze electrice pentru transportul public din Marea Britanie de 11 ani și a livrat de curând autobuzul cu numărul 1800 pe această piață. Dacă va fi achiziționat de către operatorul de trasport din Londra, noul model BYD BD11 va înlocui autobuzele etajate hybrid ce operează de 13 ani, cunoscute sub numele popular Boris Bus. Acestea au fost lansate în timpul mandatului lui Boris Johnson ca primar al Londrei. Londra va avea o flotă integral electrică de autobuze până în 2030.

Vă recomandăm și: 

BYD Seal U DM-i: un nou SUV plug-in hibrid pentru piața europeană

Constructorul chinez BYD intră pe piața auto din Europa cu SUV-ul Electric Tang EV600

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 × patru =