Carul Citroen: Conexiunea franceză

0
242

Un car special conceput de designerii mărcii Citroen își face apariția în cea mai recentă producție cinematografică destinată personajelor Asterix și Obelix.

Citroen a colaborat cu producătorii Pathé, Trésor Films și Editions Albert René pentru a crea un car concept special pentru noul film „Asterix și Obelix: Regatul de Mijloc”. Inspirat din aventurile celor doi gali, carul a fost o replică „adaptată” scenariului a  emblematicului model Citroen 2CV.
Filmul este dedicat marelui ecran și rulează încă de la finalul lunii februarie 2023 în cinematografele din România. Produs de Pathé, Trésor Films și les Enfants Terribles, filmul este regizat de Guillaume Canet.
Producția cinematografică marchează și parteneriatul dintre Citroën și Pathé, producătorul filmului, parteneriat complet diferit de oricare altul pe care l-a avut Citroen până acum. Acesta a presupus proiectarea și crearea unui concept de car de către Citroen, special pentru nevoile acestui film, un proiect fără precedent pentru marcă. Echipele de design de la Citroen au fost implicate încă de la început și au reușit imposibilul – au proiectat și construit carul în trei luni, în timp ce, în mod normal, termenul pentru schițarea și fabricarea unui concept este de un an.
„Întâlnirea dintre aceste două legende ale culturii franceze nu putea fi decât extraordinară. De la început a existat o apropiere, o sinceritate și un respect reciproc între echipele Citroën și cea a filmului Asterix. Ni s-a oferit această oportunitate incredibilă de a crea și de a construi de la zero un car concept și ne-am simțit extraordinar de bine lucrând la acest proiect!”, a declarat Pierre Leclercq, Global Design Director, Citroën.
Inspirat de emblematicul 2CV
Citroen 2CV este o mașină care face parte din patrimoniul cultural francez. Silueta sa este ușor de recunoscut oriunde în lume. Pentru mulți, 2CV reprezintă stilul de viață francez. În filmul „Asterix&Obelix: Regatul de mijloc”, „carul concept” este o reinterpretare a modelului 2CV și este reprezentativ pentru stilul de viață galic. Echipele de design de la Citroën au reinterpretat elementele de bază ale mărcii franceze: confort, tehnologie și design îndrăzneț și au adăugat o notă specială filmului. Rezultatul este un concept de car cu suspensii realizate din stomac de mistreț, plafon, faruri preluate de la căștile galice, acționate de licurici potențați cu poțiunea magică, roți realizate din scuturi reciclate, încorporând sigla chevron Citroën.
Pentru a crea carul concept al acestui film, a fost nevoie de multă migală. Există mai multe secvențe în care acest lucru este ilustrat. Momentul în care eroii sunt pe punctul de a-și părăsi satul pentru a merge în China arată o echipă care este unită și care se îndreaptă spre o mare aventură. Înainte de a porni la drum, Cétautomatix îi prezintă carul lui Obelix și îi arată ultimele inovații pe care i le-a adus, astfel încât călătoria lor să decurgă cât mai bine. Mai departe în film, când armata lui Cesar ajunge în China, la intrarea în țară apare un prim panou publicitar care promovează cea mai bună mașină din acel moment: 2CV, un car incredibil fabricat în Galia, tras de doi cai. Aceasta este o aluzie subtilă la celebrul film publicitar Citroën realizat pe Marele Zid Chinezesc.

Filmul rulează încă de la finalul lunii februarie 2023 în cinematografele din România.

Pe lângă conceptul de car utilizat de personajele din film, Citroen a susținut și echipa din spatele camerelor de filmare. O flotă de automobile electrice și hibride a fost pusă la dispoziția echipei de producție. Aceasta a fost formată din zece mașini Citroen: ë-C4, 3 C5 Aircross PHEV, 2 ë-Spacetourer, 1 Ami și 1 ë-Jumpy. Citroën a contribuit, de asemenea, la asigurarea stațiilor de încărcare pentru aceste vehicule pe platourile de filmare de la Bry-sur-Marne și Bretigny-sur-Orge.

(Articol publicat în nr. 279 al revistei Auto Test Magazin)

http://www.autotestmagazin.ro/gangsteri-filme-si-masini/

http://www.autotestmagazin.ro/bogdan-coconoiu-regele-mihai-bmw-ul-de-un-milion-de-euro-si-masinile-din-filmele-lui-sergiu-nicolaescu/

http://www.autotestmagazin.ro/masini-din-filme-celebre/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 1 = sase