Record mondial: Cât de repede poți să schimbi o roată la o mașină în mișcare – VIDEO

0
74

Când se plictisesc sau când adrenalina devine mult prea prezentă, oamenii pot avea idei năstrușnice. Și uneori se gândesc să doboare un record mondial. Ce mare lucru? Așa se face că doi italieni au intrat în Cartea Recordurilor după ce au schimbat o roată la o mașină în mișcare. Și asta foarte rapid. Cel mai rapid din lume.

Record mondial în proba de schimbat roata la o mașină în mișcare

Dincolo de depășirile palpitante, manevrele periculoase, investițiile uriașe și piloții cu multe zeci de milioane în conturi. care își dovedesc măiestria pe circuit, la viteze amețitoare, Formula 1 are și un alt punct de atracție: momentul în care bolizii ajung la standuri ca să-și schimbe pneurile. Și atunci, pe ecranul televizorului, apare un cronometru care se învârte preț de câteva respirații. Deloc multe. Și așa aflăm în câte secunde băieții aceia, de la standuri, echipați ca niște cosmonauți, reușesc să schimbe toate cele patru gume în câteva secunde. Cei care „o dau în bară” mai pun câteva secunde, iar acest lucru poate să aducă pilotului un handicap tare greu de recuperat.

Există însă și sportivi care și-au propus să schimbe o roată în timp ce mașina se deplasează. Se cronometrează, iar cel mai rapid intră în Cartea Recordurilor, cu un nou record mondial. Până acum câteva zile, recordul era de un minut și 30 de secunde, asta până ce au intrat în arenă doi italieni: Manuel Zoldan și Gianluca Folco.

Povestită, proba nu pare foarte complicată. Manuel Zoldan conduce un BMW Seria 3, accelerează, după un tipar doar de el știut, și ridică mașina pe două roți. Aici își intră în rol Gianluca Folco, cel care până atunci a stat „ca pe arcuri” pe scaunul din dreapta, care deschide ușa și iese din mașină. În timp ce șoferul ține bolidul pe două roți, copilotul face treaba periculoasă cu ajutorul unui pistol pentru desfacerea șuruburilor. După ce roata a fost înlocuită, el sare de pe mașină, iar șoferul readuce vehiculul pe toate cele patru roți. Cei doi italieni năzdrăvani au oprit cronometru la 1 minut și 17.64 de secunde. Și așa cum v-am spus au reușit un record mondial. Oare în cât timp am rezolvat ultima pană, în condiții în care mașina era ridicată, liniștită,  pe cric? Să nu dăm drumul la cronometru…

 

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


3 × doi =