Cea mai scumpă mașină din lume

0
97

Cea mai scumpă mașină din lume? Este bătălie mare pentru acest titlu. În acest moment primul loc este deținut de un Ferrari 250 GTO din anul 1962, vândut pentru colosala sumă de 38.115.000 de dolari, în anul 2013. Oficial, aceasta este cea mai scumpă mașină din lume. Acest record se clatină acum serios.cea mai scumpa masina din lume (7) John Collins și-a propus să vândă cea mai scumpă mașină din lume. Cine este John Collins? Un fost jurnalist foto, mare fan Ferrari. John a înființat în anul 1989 compania Talacrest care intermediază vânzările de Ferrari clasice, îți recomandă cei mai buni restauratori, dar oferă și cele mai bune strategii în cazul în care te gândești să cumperi un automobil de clasă. Talacrest pregătește acum o afacere de zile mari, tot cu un Ferrari 250 GTO… tot din 1962. „La acest nivel nu ne obosim să vindem mașini care nu sunt cele mai bune exemplare din lume” spune zâmbind John, încercând să explice de ce bijuteria a fost scoasă la vânzare pentru suma de 55 de milioane de dolari.

cea mai scumpa masina din lume (14)
John Collins, lângă cea mai scumpă mașină din lume

Modelul are numărul de șasiu 3387 și este primul GTO care a concurat în competiții. La început a fost folosită ca mașină de teste de către Scuderia Ferrari. Când a fost înscrisă în competiții, a făcut senzație încă de la debut și a reușit să câștige legendara cursă de anduranță de la Sebring. Mașina a fost condusă de Phil Hill, primul pilot născut pe pământ american care a câștigat titlul în Formula 1, dar și de belgianul Olivier Gendebien, considerat unul dintre cei mai buni piloți de mașini sport din istorie.

cea mai scumpa masina din lume (9)

Așadar, automobilul are o poveste care va fi apreciată, cu siguranță, de cei mai darnici colecționari auto. Deocamdată nu se poate spune, cu exactitate, dacă se va găsi cineva care să plătească 55 de milioane de dolari. Există zvonuri că un model asemănător s-a vândut cu 52 de milioane de dolari, dar informația nu a fost confirmată oficial. Un lucru este sigur. Recordul din 2013 este în mare pericol.

cea mai scumpa masina din lume (3)La final, ne-am gândit să facem o comparație. La capitolul mașini noi, cea mai scumpă este un Maybach Exelero. Exemplarul a fost vândut cu opt milioane de dolari. Tot în top se află și Koenisegg CCXR Trevita, dar și Lykan Hypersport.

Credit foto1: http://www.highsnobiety.com/
Credit foto 2: http://www.mirror.co.uk/
Credit foto 3: http://newatlas.com/

 

 

Articolul precedentCum faci pana iarna, pe tocuri
Articolul următorChina auto: maturizarea
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ opt = 11