Cehul indian

0
50

Skoda și-a extins operațiunile pe piețe extrem de importante precum India și China, unde propune inclusiv modelele speciale ca SUV-ul Kushaq sau sedanul Octavia Pro.

India și China sunt printre cele mai importante piețe auto din acest moment. Volumele vândute aici atrag constructorii din lumea întreagă, iar Skoda nu face excepție. Marca din Cehia a crescut în popularitate atât în India, cât și în China, atât de mult încât oferă chiar și modele special dezvoltate pentru piețele respective. Skoda a prezentat oficial Kushaq, un crossover dedicat pieței din India. Anunțat printr-o serie de teasere, modelul a fost prezentat oficial pe piața din India în luna martie.
India este o piață deosebit de importantă pentru Skoda, drept urmare constructorul din Cehia a dezvoltat un model special, după cel folosit și în China unde producătorul vinde modelele dedicate Kamiq GT și Kodiaq GT.
Kushaq va putea fi achiziționat doar în India și folosește platforma MQB-A0-IN, adaptată special pentru această piață. Noul crossover are 4.221 mm lungime, 1.760 mm lățime și 1.612 mm înălțime. Este cu puțin mai scurt și îngust față de modelul Kamiq vândut în Europa. Suspensia a fost adaptată la drumurile dificile din India, iar aspectul exterior are o serie de elemente de protecție inspirate de modelul Kamiq Scoutline.
Interiorul este însă perfect european, având toate elemente din limbajul actual de design Skoda, inclusiv noul volan cu două spițe. Noua Skoda Kushaq poate fi configurată cu motorul turbo de 1 l în trei cilindri și 115 CP sau 1.5 turbo de 150 CP. Motoarele pot fi asociate cu cutia de viteze manuală cu șase trepte sau cutie automată cu șase trepte. Propulsorul de 1,5 litri poate primi și cutie automată cu șapte trepte și două ambreiaje. Toate variantele au tracțiune pe puntea față. Pe piața din India, Skoda comercializează modelele Rapid, Octavia RS 245 (generația anterioară) și Superb.

Skoda Octavia Pro pentru China

Skoda a prezentat o versiune specială a noului model Octavia numită Pro. Octavia Pro are un ampatament mărit și este dedicată pieței din China. Este cunoscut apetitul piețe chineze pentru modele cu ampatament mărit. Majoritatea constructorilor europeni au dezvoltat versiuni speciale pentru această piață, iar acum este rândul celor de la Skoda să propună o versiune specială a modelului Octavia. Skoda Octavia este un model apreciat în China, cu peste 1,4 milioane de exemplare comercia­lizate până acum. Pentru a atrage mai mulți clienți din Asia, Skoda propune acum versiunea Octavia Pro, o variantă cu ampatament mărit cu 44 mm. Lungimea modelului a crescut cu 64 mm ajungând la 4.753 mm. Modificarea ampatamentului mărește spațiul pentru pasagerii din spate. Clienții din China pot alege modelul Skoda Octavia Pro într-o singură variantă de motorizare: 1.4 TSI de 150 CP și 250 Nm. Propulsorul este asociat cu cutia de viteze automată DSG cu șapte trepte.
Octavia Pro are blocuri optice LED oferite standard, iar la interior primește display-ul de 12 inci și planșă de bord digitală cu ecran de 10,25 inci. A patra generație a modelului Octavia este vândută în versiunea cu ampatament mărit pe piața din China alături de modelului standard Octavia, generația a treia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


cinci − = 4