Ford Mustang Mach-E este disponibil pentru precomenzi în România

0
64

Ford Mustang Mach-E va fi în curând disponibil și în România. Cei care își doresc acest model pot să facă deja precomenzi. Autovehiculul este spectaculos și este primul din gama Ford care adoptă formula 2 x 2 x 2.

Modelul 100% electric este primul din gama Ford care adoptă formula 2 x 2 x 2 pentru a uşura procesul de achiziţie: 2 nivele de echipare, 2 variante de baterie, 2 pachete opţionale. Simplificarea schemei de configurare prefigurează un protocol de achiziţie digitalizat, Mustang Mach-E fiind primul model Ford care va putea fi achiziţionat online începând cu anul 2022.

Tracţiunea poate fi spate (nivel de echipare Base) sau integrală (nivel de echipare Premium), bateriile au 68 kWh, respectiv 88 kWh (capacitate netă) iar pachetele opţionale se numesc Tehnologie şi Tehnologie +. În cazul versiunii Base este vorba de un singur motor electric care antrenează roțile punţii spate în timp ce versiunea Premium beneficiază de două motoare electrice care îi asigură tracţiunea 4×4.

Fiecare versiune poate fi echipată cu ambele tipuri de baterie, ceea ce face ca Ford Mustang Mach-E să ofere patru specificaţii tehnice distincte cu tot atâtea autonomii:

 

Base standard Base extins Premium standard Premium extins
Autonomie (km) 440 610 400 540
Capacitate netă baterie  / brută (kWh) 68 / 75 88 / 98 68 / 75 88 / 98
Număr de celule 288 376 288 376
Tracţiune spate spate integrală integrală
Putere (CP) 269 294 269 351
Cuplu (Nm) 430 430 580 580
0-100 km/h (s) 6,1 6,2 5,6 5,1
Volum portbagaj față / spate (litri) 81 / 402

 

Indiferent de versiunea aleasă, există o listă completă şi complexă de dotări standard puse în slujba siguranţei, confortului şi conectivităţii. Deschidrea şi pornirea maşinii se poate face cu telefonul prin intermediul aplicaţiei FordPass Connect (premieră Ford), sistemul Co-Pilot 360 oferă asistenţă extinsă şoferului în timpul condusului în baza informaţiilor preluate de la camera de luat vederi şi de la senzorul radar iar funcţia de conducere cu o singură pedală (One Pedal Drive) oferă confort, eficienţă energetică şi o experienţă inedită la volan.

SYNC 4 cu tableta centrală cu diagonala de 15,5” montată pe înălţime, are integrată o componentă de inteligență artificială care îi permite să studieze comportamentul şoferului, astfel încât poate să facă sugestii adecvate de navigare și comunicare la momentul potrivit. Apple CarPlay şi Android Auto sunt preinstalate gratuit şi pot fi accesate fără cablu.

Ford Mustang Mach-E surprinde şi prin modalitatea de acces care exclude mânerele convenţionale de la portiere. O simplă apăsare de buton şi uşa se deschide aproximativ 40 mm, suficient pentru a putea fi apucată şi deschisă complet. Tot în standard sunt disponibile şi trei moduri de condus: Active, Whisper şi Untamed.

Timpii de încărcare ai bateriilor pentru încărcarea de la 10% până la 80% variază între 36 minute şi 26,5 ore, în funcţie de capacitatea bateriei şi sursa de curent electric folosită (de la priza normală până la stații de curent continuu de 150 kW).

Noul model este comercializat prin intermediul rețelei de dealeri Ford specializați în vânzarea de vehicule electrice iar preţurile pornesc de la 51.800 EUR (cu TVA) sau de la 42.800 EUR (cu TVA) prin programul Rabla + pentru Ford Mustang Mach-E Base cu autonomie standard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 6 = paisprezece