Cu ce mașină s-a întors acasă Lionel Messi după ce a câștigat titlul mondial

0
71

Finalul de an a fost dedicat în lumea sportului Campionatului Mondial de Fotbal. Turneul găzduit de Qatar, cel mai scump din istorie, a fost câștigat de naționala Argentinei care a învins Franța, în finală, după executarea loviturilor de departajare. În Argentina a fost nebunie după ce echipa a câștigat al treilea trofeu din istorie, iar cinci milioane de oameni au sărbătorit în stradă succesul. Lionel Messi a fost primit ca un erou în Argentina, iar jurnaliștii i-au dedicat o mulțime de articole. Au scris chiar și cu ce mașină a ajuns acasă.

Argentina a câștigat a treia oară Campionatului Mondial de Fotbal

Campionatul Mondial de Fotbal a fost cel mai important eveniment sportiv din acest. Iar oficialii din Qatar au făcut toate eforturile ca să ofere cele mai bune condiții. De când au aflat că vor găzdui acest eveniment, oficialitățile din Qatar au demarat un plan grandios și au construit stadioane, unul chiar în deșert, proiecte uriașe de transport și cazare și chiar un oraș, care a costat aproape 30 de miliarde de dolari. În total s-au cheltuit 220 de miliarde de dolari!

Nu au lipsit însă criticile. Jurnaliștii de la The Guardian au publicat mai multe materiale prin care au încercat să arate că peste 6.500 de oameni și-au pierdut viața pe șantierele Cupei Mondiale, din cauza condițiilor de muncă foarte dificile. Raportul Amnesty International este și mai îngrijorător și spune că în perioada 2011-2020 au decedat în Qatar aproape 16.000 de oameni care nu locuiau în Qatar. În acest document se preciza că sunt luate în calcul toate decesele, nu doar cele înregistrate în domeniul construcțiilor

FIFA și organizatorii au mers mai departe, în ciuda acestor critici, iar competiția a fost una de mare clasă. Stadioanele încăpătoare și chiar luxoase, dotate cu instalații de aer condiționat, prestația bună a echipelor, transmisiile excelente, lipsa conflictelor din stradă, au condus la concluzia că a fost un turneu final foarte bun, ultima ediție la care vor participa „doar” 32 de echipe.

Argentina a cucerit al treilea titlul mondial din istorie, după ce a învins Franța, în urma unei finale dramatice, câștigate la lovituri de departajare. Argentina a condus de două ori, dar la finalul timpului regulamentar, tabela a arătat 2-2, iar după 120 de minute a fost 3-3. „Pumele” s-au impus astfel în ultimul act al unui turneu final după o pauză de 36 de ani. Precedentul titlul a fost adus de Argentina legendarului Diego Armando Maradona.

 

Sărbătoare în Argentina, după câștigarea titlului mondial

Jucătorii Argentinei au fost așteptați la stadion, în toiul nopții, de peste 50.000 de oameni. După ce s-a luminat, pe străzi au fost aproape cinci milioane de oameni, după ce guvernul a acordat o zi liberă. Sărbătoarea nu a fost lipsită de incidente. Autocarul decapotabil în care se aflau jucătorii a fost blocat în trafic, iar mai mulți fani au vrut să sară de pe clădiri în interiorul acestuia. Fotbaliștii au fost luați cu elicopterul și au survolat zona. În agitația din Buenos Aires, un tânăr de 24 de ani a căzut de pe un acoperiș și a murit, iar un copil de cinci ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce o bucată de marmură, desprinsă dintr-un monument a căzut peste el.

La finalul zilei, jucătorii au plecat acasă, dar pentru Lionel Messi aventura nu se terminase. Starul naționalei a fost așteptat în stradă de fani și în orașul natal, Rosario. Polițiștii au fost chemați să liniștească situația pentru că fotbalistul nu putea să intre în casă. Mașina pe care o conducea Antonella Roccuzzo, soția fotbalistului, a rămas blocată între suporteri.

Jurnaliștii au precizat că mașina lui Messi este un Audi Q8. Este vorba despre cel mai mare SUV coupe din oferta producătorului german, concurent serios pentru BMW X6 sau Mercedes-Benz GLE Coupe. În ofertă există mai multe modele cu motoare diferite, de la propulsoare diesel, la super SUV-ul RSQ8, care are un motor V8 de 600 CP. Audi a lăsat un comentariu la postarea creată pe Instagram: „Un campion al Cupei Mondiale cu un vehicul de clasă mondială”, a scris contul oficial de Instagram al Audi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt × = 56