Dacia Spring, primul model electric vândut în peste 10.000 de exemplare în România

0
70

Dacia Spring câștigă tot mai mulți fani pe piața autohtonă. Cifrele oficiale sunt grozave. Peste 10.000 de români au cumpărat acest model, care a devenit astfel cel mai vândut automobil electric din România.

Dacia Spring s-a vândut în peste 10.000 de exemplare doar în România

Românii au privit cu scepticism mașinile electrice. Lipsa infrastructurii, în special a celei de încărcare, prețul de achiziție și cel de alimentare, au fost principalele motive care i-au determinat să amâne destul de mult o trecere la un automobil cu zero emisii. Și totuși, destul de mulți au pornit pe acest drum destul de întortocheat.

În ultimii ani, cererea a crescut, iar un imbold important l-a dat Dacia Spring. Mașina gândită de inginerii Renault este produsă în China, dar numele atât de drag românilor a fost ca un magnet. Potrivit cifrelor oficiale, Spring este primul model electric care își găsește 10.000 de clienți în România. Este primul model de acest fel care atinge această bornă în România. De la lansarea sa oficială din toamna anului 2020, Spring a raportat peste 110.000 de comenzi la nivel global.

La sfârșitul lunii trecute, cele mai multe modele Dacia Spring erau raportate ca fiind înmatriculate în Franța, numărul acestora apropiindu-se de 29.000. Și în Germania sunt înmatriculate multe modele Spring, numărul lor depășind deja pragul de 14.000 de exemplare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 8 = treisprezece