Dacia Sandero Coupé

0
43

Datorită unor amintiri nostalgice pornite de la mașinile deținute de bunici sau părinţi, tema unui automobil Dacia sport poposește des prin imaginația fanilor acestei mărci naționale. Nu trebuia sa uităm faptul că în trecut, un model Sport a existat în vitrina producătorului din România.

Text şi ilustrație: Gabriel Manole

Pentru că o maşină sport de la zero reprezintă o variantă improbabilă pentru producătorul piteştean, m-am gândit tot la un exerciţiu de imaginaţie ce ar presupune apariţia unui model sport pornind de la gama Sandero.

Dacia Sandero Coupe_siteDacia Sandero Coupe ConstructieDacia Sandero Coupe_curentReţeta nu este nouă, însă din punct de vedere economic ar avea şanse mult mai mari de realizare apariția unei variante în două uşi a hatchback-ului Dacia. Ce ar presupune însă acest lucru în afară de aspectele extrem de serioase ale unui pachet tehnic care să susţină performanțele sportive…, suspensii, motor, direcţie, frâne, etc. Am putea fabula, că tot am zis că este un exercițiu de imaginație şi să spunem că ar împrumuta elemente de mecanică de la un Clio RS sau de ce nu un Gordini.. :). Motorul de 1.6 Turbo de 200 CP, ar reprezenta o alegere interesantă din curtea producătorului Renault. Din punct de vedere al caroseriei, mi-am imaginat că am putea scurta ampatamentul şi reduce garda la sol, montanţii “A” ar avea un unghi mai “aplecat”, iar plafonul pe măsură ce se apropie de montanţii “C” să coboare pronunţat. Pentru realizarea unei unităţi vizuale între geamurile laterale şi luneta spate, am apelat la un truc simplu. Montanţii “B” sunt finisaţi integral în negru lucios, iar montanţii “C” prezintă la partea superioară un finisaj similar ce unifică aceste suprafeţe. Panta acoperişului este şi ea acum percepută mai amplu, fără să mai fie fragmentată de stâlpii care delimitau suprafeţele vitrate. Pentru că la orice maşină sport îi stă bine cu nişte roţi pe măsură, au fost şi acestea schimbate cu unele specifice maşinilor sport.

Cele două dungi albe de pe caroserie fac o trimitere nostalgică la modelele Gordini… În fond trebuie să sperăm, cine ştie ?! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 × opt =