Dacia Spring s-a scumpit din nou. Cât costă una dintre cele mai apreciate mașini electrice

0
49

Dacia Spring este unul dintre cele mai accesibile și mai cumpărate mașini cu propulsie electrică de pe piața europeană. Fanii acestui model au primit o veste proastă. Din această iarnă prețul a crescut și depășit o bornă care la momentul lansării părea imposibil de atins.

Dacia Spring, un nume de succes în Europa

Dacia Spring a devenit în scurt timp un nume foarte cunoscut pe piața europeană. O dovadă în acest sens este și faptul că în primul semestru al anului 2022 a fost pe locul 10 în topul celor mai vândute autovehicule electrice de pe „Bătrânul Continent”. Cel mai vândut model electric din Europa a fost Tesla Model Y, cu 44.472 unități, model care ajunge pe piața europeană atât din China cât și de la noua uzină a companiei americane din Germania.

Pe locul secund în clasamentul vânzărilor de mașini electrice se află un alt vehicul Tesla, Model 3, cu 39.896 unități, iar pe trei Fiat 500e cu 32.777 unități. Pe locurile următoare s-au clasat, în ordine, Peugeot e208, Volkswagen ID.4, Kia eNiro, Skoda Enyaq e-iV, Renault Zoe, Hyundai Kona Electric și, pe poziția a zecea, Dacia Spring. Modelul electric al mărcii românești, deținută de grupul Renault, a fost comercializat în prima jumătate a acestui an în 19.687 de exemplare. Este cea mai mare creștere (571%) în ceea ce privește primele zece modele electrice.

Dacia Spring s-a scumpit din nou în luna decembrie

Lucrurile în industria auto sunt însă tot mai complicate. Inflația, criza componentelor și perturbările din lanțurile de aprovizionare aduc tot mai multe probleme pentru producători. Iar costurile sunt tot mai mari și mai greu de anticipat. Așa că acum și prețul Dacia Spring s-a modificat din nou. Iar creșterea este substanțială. În primăvara anului trecut, când și-a făcut debutul pe piața românească, avea un preț de pornire de 18.100 de euro. În luna decembrie a anului trecut aveam însă încă o mie de euro în plus.

În acest an prețul a fost modificat de cinci ori. Și de fiecare dată s-au mai adăugat câteva sute bune de euro.Mai întâi, prețul a urcat la 19.600 de euro, iar mai apoi la 20.300 de euro. În luna mai prețul a ajuns la 20.900 de euro, iar peste doar o lună a crescut cu 500 de euro. În luna august, prețul de pornire pentru o mașină Dacia Spring a fost 21.800 de euro, iar în luna decembrie a acestui an a ajuns la 22.100 de euro.

Modelul Dacia Spring este echipat cu o unitate electrică de 45 de cai putere, care este alimentată de o baterie de 26.8 kWh. În aceste condiții, autonomia este de 230 de kilometri, în regim WLTP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sapte − 7 =