SUV-urile sunt la mare căutare în Europa. Dacia Duster este în topul vânzărilor

0
115

Mulți specialiști au fost convinși că SUV-urile vor pierde teren, dar lucrurile nu stau deloc așa. Stau mărturie statisticile europene din acest an, care arată că multe dintre modelele din acest segment s-au vândut foarte bine. Dacia Duster apare pe un loc fruntaș.

Care sunt cele mai vândute SUV-uri ale anului 2022

SUV-urile continuă să dețină o bucată importantă din cota producătorilor. Iar anul 2022 nu a fost o excepție. Statisticile arată că cei care își doresc o mașină nouă sunt interesați, în mod special, de modelele din clasa SUV. Iar aici le includem pe cele compacte, dar și pe cele de dimensiuni mari.

Carsalesbase a adunat toate datele din piața auto europeană, iar rezultatele sunt foarte interesante, și, pe alocuri, chiar spectaculoase, ținând cont de climatul economic, grav afectat de criza energetică, dar și problemele cu cipurile.

SUV-urile de clasă mică au cel mai mare succes în Europa, când vine vorba de vânzări. Ele reprezintă 19,6% din cota pieței de automobile noi. Cel mai vândut model de clasă mică a fost Volkswagen T-Roc cu 136.471 de unități, urmat de Dacia Duster cu 111.929 de unități vândute. Pe locul trei s-a clasat Peugeot 2008 cu 108.119 de unități.

În clasa SUV-urilor compacte, Hyundai Tucson este liderul clasamentului cu Cu 114.689 de unități vândute. Pe locurile următoare s-au clasat Kia Sportage sau Volkswagen Tiguan. De asemenea, Tucson este și cel mai vândut model dintre toate cele oferite de producătorul coreean.

La clasa medie, pe primul loc se află Ford Kuga, care s-a vândut în 90.517 de exemplare. Pe locul doi s-a clasat Tesla Model Y cu 83.633 de exemplare vândute, iar Toyota RAV4 ocupă doar locul trei. Distanța față de primele două locuri este destul de mare, SUV-ul japonez fiind vândut în doar 65.935 de exemplare.

Cel mai vândut model de clasă mare este BMW X5, după ce s-au vândut 36.362 de exemplare. Locul doi este ocupat de Mercedes-Benz GLE, iar pe ultima treaptă a podiumului se află Volvo XC90.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


trei + 7 =