Dacia Spring va avea un rival ce va fi produs în Polonia

0
88

Dacia Spring se bucură de un succes foarte mare în Europa, unde a terminat anul 2023 pe poziția a treia în topul celor mai vândute vehicule electrice pe segmentul de retail. Doar că în scurt timp va avea un nou concurent: T03 va fi produs în Polonia „sub steagul” unei companii din China.

Dacia Spring va avea un nou concurent ce va fi produs de Leapmotor

Competiția în segmentul mașinilor electrice de dimensiuni reduse devine din ce în ce mai acerbă. Compania chineză Leapmotor va dezvolta un concurent pentru Dacia Spring și iar Citroen e-C3 ce va fi construit în facilitățile Grupului Stellantis din Polonia.

Producătorii au observat potențialul din ce în ce mai mare al mașinilor electrice accesibile, ceea ce a condus la apariția tot mai multor oferte pe piață. Dacia a lansat Spring, Citroen vine cu e-C3, Fiat pregătește noul Panda EV, iar Leapmotor din China intră în joc cu T03.

Conform Reuters, modelul urban T03 va fi asamblat în Polonia, la uzina Stellantis din orașul Tychy, unde sunt produse și alte vehicule precum Fiat 500, Fiat 600 sau Jeep Avenger.

T03 va fi produs în Polonia. Sursa Foto:
Pusholder

Componente din China pentru mașina ce va fi produsă în Polonia

Sursa citată mai spune că piesele și componentele pentru noul model electric vor fi fabricate în China, însă asamblarea finală va avea loc în Polonia, la uzina Stellantis. Astfel, mașinile vor fi livrate parțial asamblate către fabrica din Tychy sub forma unor kituri semi knocked-down.

Anul trecut, Stellantis a anunțat că va achiziționa 21% din Leapmotor într-o tranzacție de 1,6 miliarde de dolari, deschizându-și astfel o nouă oportunitate pe piața auto chineză, cea mai mare din lume în ceea ce privește vânzările. Ca parte a acestui acord, cei doi producători auto au convenit să înființeze o companie mixtă, acordându-i Stellantis drepturi exclusive pentru construirea, exportul și vânzarea produselor Leapmotor în afara Chinei.

Specialiștii consideră că este o mișcare fără precedent pentru un producător auto occidental. Societatea mixtă a primit aprobarea în China, iar acum Stellantis deține 51% din acțiunile Leapmotor.

Citește și: Cât costă Dacia Spring în Anglia. Este cea mai ieftină mașină electrică

Leapmotor T03 va reprezenta un concurent pentru modele precum Dacia Spring și Citroen e-C3. Cu o autonomie maximă de 280 de kilometri, T03 este deja disponibil pe unele piețe europene, inclusiv Franța, la prețuri care încep de la aproximativ 20.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


7 − = trei