Dacia Spring facelift: prețuri de la 11.800 euro prin programul Rabla Plus

0
136

Dacia anunțat prețurile pentru versiunea cu facelift a modelului electric Spring. Aceasta a fost prezentată la jumătatea lunii februarie, iar primele livrări sunt programate pentru luna septembrie.

Dacia Spring este deja o prezență constantă pe străzile din România. Lansat în prima jumătate a anului 2021, primul model electric Dacia a înregistrat deja peste 140.000 de unități vândute, din care 61.803 au fost comercializate în cursul anului 2023 (+26,4% față de rezultatul anului precedent). Spring a ocupat în 2023 locul al treilea în Europa în clasamentul celor mai vândute mașini electrice către clienții persoane fizice.

Pe piața din România, Spring s-a impus încă din primul an de comercializare drept liderul detașat al pieței de vehicule electrice. În 2023 au fost înmatriculate 6.875 de unități, ceea ce echivalează cu peste 43% din totalul pieței.

Dacia Spring facelift

În februarie, Dacia a prezentat noul Spring, de fapt un facelift major pentru modelul său electric. Dacia Spring are acum un look mai modern în ton cu noua identitate vizuală a mărcii. Are un aspect mai robust și mai multă personalitate plus o serie de culori noi pentru caroserie, clienții putând alege dintr șase nuanțe, inclusiv noul Beige Safari și Brick Red.

Prețuri

Dacia a comunicat acum și prețurile pentru noul său model electric. În ciuda modificărilor, prețurile au scăzut pentru a compensa reducerea bonusului acordat prin programul Rabla Plus.

Versiune Preț Preț cu Rabla Plus
ESSENTIAL ELECTRIC 45 16.900 euro TVA inclus 11.800 euro TVA inclus
EXPRESSION ELECTRIC 65 18.900 euro TVA inclus 13.800 euro TVA inclus
EXTREME ELECTRIC 65 19.900 euro TVA inclus 14.800 euro TVA inclus

 

Clienții pot alege dintre trei versiuni de echipare pentru Dacia Spring: Essential, Expression și Extreme.

Noul Spring oferă motorul de 65 CP/48 kW atât pe nivelul de echipare Expression, cât și pe versiunea Extreme. În ceea ce privește motorizarea de 45 CP, aceasta este disponibilă doar pe versiunea de bază Essential.

Dotări

Sistemul multimedia Media Control, disponibil în serie pe versiunile Essential și Expression, beneficiază de comenzi pe volan, cu afișaj al informațiilor media și al apelurilor telefonice pe tabloul de bord. Sistemul este dotat cu 2 difuzoare, conexiune Bluetooth și un port USB.

Disponibil ca dotare standard pe versiunea Extreme și opțional pe Expression, sistemul Media Nav Live oferă un ecran central de 10 inchi, care încorporează navigație conectată până la 8 ani, integrând informații în timp real despre condițiile de circulație și hărți europene actualizate. Oferă conectivitate Apple CarPlay și Android Auto, precum și două porturi USB.

Noile sisteme de asistență la conducere (ADAS) se adaugă echipamentelor disponibile pe noul Spring pentru a răspunde celor mai recente norme de siguranță (GSR2): frânarea automată de urgență (urbană/periurbană cu detectarea vehiculelor, pietonilor, bicicliștilor și motocicliștilor), recunoașterea panourilor de semnalizare cu alertă de depășire a vitezei legale, asistență la parcarea cu spatele, semnal pentru oprirea de urgență, alertă la schimbarea benzii de circulație, asistență la menținerea benzii de circulație, sistem de supraveghere a atenției șoferului și apel de urgență (eCall). Dacia introduce și butonul „My Safety” care permite un acces rapid la configurația preferată de sisteme de asistență la conducere.

Vă recomandăm și:

Dacia Spring: facelift major pentru modelul electric de oraș

Dacia Spring, primul model electric vândut în peste 10.000 de exemplare în România

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 − = trei