Rival pentru Dacia Spring

0
147

Englezii nu stau cu mâinile în sân și încearcă să găsească un rival viguros pentru Dacia Spring. Producătorul britanic MG a anunțat că vrea să lanseze un model electric de mici dimensiuni. Un oficial a recunoscut că acest proiect ar putea intra pe piață în anul 2025.

MG vrea un rival pentru Dacia Spring

Dacia Spring este un model care „a prins” foarte bine pe piața britanică, iar cel mai mare atu al său pare a fi prețul. Zilele trecute, jurnaliștii de la The Sun au făcut un calcul și au ajuns la concluzia că această „mașinuță” electrică și-a pus la pământ toți rivalii, la acest capitol. Și se află „la ani lumină” de acești competitori. Prețul ei este de aproximativ 15.000 de lire sterline, fiind cu aproape 12.000 de lire mai ieftin decât rivalul MG4. Doar că producătorul britanic, aflat sub patronajul chinez al SAIC, vrea să-și ia revanșa pe teren propriu, dar și pe întreg tărâmul european. Și are un plan un rival pentru Dacia Spring, dar și pentru Citroen e-C3, un alt produs aflat în preferințele publicului din Marea Britanie.

Planul celor de la MG a fost dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva, după ce a fost prezentat noul model MG3, un hatchback subcompact cu propulsie hibridă și aproape 200 CP. Este vorba foarte clar de un concurent serios pentru Dacia Sandero, Renault Clio sau Opel Corsa.

Citește și: MG3: motorizare hibrid pentru noul model de clasă mică

Când va fi lansat MG2

La acest eveniment, un important oficial al companiei MG a vorbit despre acest model, „de mici dimensiuni”, care ar putea fi lansat în anul 2025. Iar aici se bazează foarte tare pe tehnologia SAIC. Șeful de produs și planificare la divizia MG Motor din Marea Britanie, David Allison, a declarat pentru Auto Express că se lucrează intens la acest produs.

Acesta a recunoscut că a văzut această mașină și a spus că producția ei va începe „probabil în câțiva ani”, iar apoi a stabilit o țintă de 18 luni. Un calcul simplu ne arată că ar fi vorba de a doua jumătate a anului 2025. Iar foarte probabil această mașină se va numi MG2. „Probabil că va primi un nou nume, dar s-ar încadra destul de bine în gama existentă.Dacă ai spune MG2, atunci nu ai fi la un milion de mile distanță; 2 este următorul pas”, a adăugat Allison.

Jurnaliștii de la sursa amintită spun MG2 va avea caracteristicile acestei clase: o lungime mai mică de 4 metri și un preț de aproximativ 20.000 de euro. Despre autonomie nu „a răsuflat” încă nicio informație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 × doi =