Dacia va lansa un nou model electric. Anunț oficial privind autonomia

0
54

Dacia intră tot mai puternic pe piața autovehiculelor cu emisii zero și va avea curând un nou model. Informația a fost confirmată chiar de CEO-ul Renault într-o conferință de presă. Luca de Meo a dezvăluit în ce an o să apară „fratele” lui Dacia Spring, dar și care va fi autonomia.

După modelul Spring, Dacia va avea încă un model electric. CEO-ul Renault a participat la o conferință de presă în care a dezvăluit care sunt planurile grupului, dar a și povestit despre faptul că grupul a avut un profit consistent după doi ani de pierderi. Să le luăm pe rând…

În primul rând cifrele. Renault a înregistrat în anul 2021 un profit de un miliard de dolari. Este în sfârșit o veste bună pentru grupul francez după doi ani de secetă. Astfel, în anul 2019, Renault a raportat pierderi de 141 de milioane de de euro, primele după zece ani, iar anul 2020 a fost îngrozitor raportându-se un minus de peste opt miliarde de euro.

Marja operaţională s-a situat la 3,6% anul trecut, depăşind de asemenea aşteptările companiei. Anterior, Renault fixase ca obiectiv o marjă operaţională de 2,8%, similară cu nivelul înregistrat în primul semestru din 2021. Toate aceste rezultate bune vin în urma unui plan, implementat mult mai rapid, de reducere a costurilor.

Dacia va lansa din 2024 un model electric

Conducătorii grupului francez au vorbit și despre mașinile electrice pe care vor începe să le producă până în anul 2025. Dincolo de un concept care va fi lansat în luna mai a anului 2022, Renault va produce un nou model electric Dacia, începând din anul 2024. Mașina va fi dezvoltată pe platforma CMF-BEV a Alianței Renault – Nissan – Mitsubishi. Este vorba de un model de segment B, care va parcurge până la patru sute de kilometri cu o singură încărcare.

Este clar că optimismul privind acest proiect a fost alimentat de succesul Dacia Spring. Dacă ne raportăm doar la cifrele din România, din luna ianuarie a anului 2021, vedem că modelul Spring conduce în topul celor mai vândut mașini sută la sută electrice reușind să devanseze Volkswagen și Tesla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt − 7 =