Stăpânul mirosurilor

0
42

Primul lucru pe care și-l amintesc mulți dintre cei care și-au cumpărat o mașină nouă este mirosul și starea „de bine” pe care au simțit-o când au urcat prima oară la volan. Acum mulți ani nu știam prea multe despre strategia pe care o au producătorii, când vine vorba de miros, dar între timp am aflat că mulți dintre ei au oameni special angajați pentru acest segment. Nissan a acceptat să ridice puțin cortina zilele trecute și l-a prezentat pe „stăpânul mirosurilor”.

Nissan l-a prezentat pe Ryunosuke Ino, cel care ocupă funcția de „Smellmaster”. Ca să o luăm pe scurtătură o să-i spunem că este „stăpânul mirosurilor”. Rolul lui? Miroase fiecare nouă versiune a unei mașini Nissan înainte ca această să iasă pe poarta fabricii din orașul japonez Atsugi. Sarcina lui este foarte importantă. La ce bun să ai mașini frumoase și performante, dacă acestea nu miros frumos și nu-ți oferă o stare plăcută când te urci la volan.

Ryunosuke Ino este foarte apreciat de colegii din echipă pentru calitățile și eforturile lui. Nu est doar un om cu simțuri foarte dezvoltate, ci a făcut chiar studii serioase, în domeniu, fiind specializat simțurilor olfactive.

Așa se face că înainte ca mașina să plece spre clienți, Ryunosuke îi miroase fiecare suprafață și fiecare ornament din habitaclu. Așa se face că sunt atent verificate scaunele, bancheta, cotierele, parasolarele, torpedoul, tetierele, suporturile pentru pahare și buzunarele portierelor. El notează imediat dacă ceva nu este în ordine și decide ce materiale trebuie înlocuite și chiar poate decide schimbarea unui furnizor dacă produsele acestuia nu miros așa cum este descris în „standardul” descris în contractul de colaborare.

Ryunosuke Ino își desfășoară activitatea după câteva reguli stricte. Spre exemplu, cu 24 de ore înainte să meargă la serviciu nu are voie să consume alimente cu miros puternic, precum usturoiul sau ceapa.

Ca să obții un astfel de job la Nissan, solicitant, dar și bine plătit, nu este deloc ușor. Candidații sunt supuși mai multor teste de recunoaștere a diverselor mirosuri.

http://www.autotestmagazin.ro/mmm-ce-bine-miroase-ce-ai-gatit-audi/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt + 7 =