Designul merge mai departe

0
230

Pandemia de coronavirus a modificat masiv modul nostru de viață. De la timpul liber la modul de lucru alocat serviciului, totul a fost afectat. Designerii auto, la rândul lor, s-au adaptat la această nouă realitate.

Începutul pandemiei a fost în China și, pentru ceva vreme, mulți am sperat că problema reprezentată de acest virus se va estompa treptat și noi ne vom putea duce viețile ca și până acum. Spiritul optimist nu a ajutat și a devenit destul de clar, pe la începutul acestui an, încotro se vor îndrepta lucrurile. Industria auto a fost lovită din plin, de la fabricile închise la prăbușirea cifrelor de vânzări. Anularea unor saloane auto și prezentarea doar pe platformele online a conceptelor pregătite de producători a fost o nouă dovadă că problema este deosebit de serioasă. Înfruntându-se cu aceste provocări, industria auto a trebuit să dea un răspuns măcar în zona cea mai importantă, sectorul care se ocupă de cercetarea și dezvoltarea noilor tehnologii, de zona destinată proiectării viitoarelor concepte și modele.

Pentru că timpul și concurența nu stau pe loc, fiecare nume care contează a făcut tot ce era necesar pentru ca activitatea să poată continua în această zonă. Ford sau Pininfarina sunt două dintre numele din lumea auto care au vorbit despre modul în care s-au adaptat la criza generată de coronavirus. Șansa unui răspuns eficient a fost dată de noile tehnologii reprezentate de realitatea virtuală. Problema la care trebuia să se răspundă se referea la modul concret în care echipa de design și colaboratorii puteau să facă schimb de informații, echipamentele necesare și modul în care toată această activitate putea să fie securizată.

Dacă pe partea informatică problema criptării nu era ceva dificil de rezolvat, companiile au fost nevoite să se bazeze și pe confidențialitatea oamenilor implicați. Era o relatare în acest sens despre designeri care lucrau de acasă în camere cu jaluzelele trase la ferestre și probabil ușa încuiată ca să evite orice scurgere de informații chiar și accidentală. Prin urmare, sunt toate șansele ca viitoarea dumneavoastră mașină să fi fost gândită, într-un anumit moment, de un designer îmbrăcat în pijama, cu o cafea în mână, pe un caiet din proximitatea sa și cu familia ciocănind pe la ușă ca să îl întrebe ce mai face. Noile tehnologii au făcut ca pe lângă schițele făcute de designeri să se poată analiza și aspecte mai complexe legate de volumetrii, materiale sau soluții tehnice. Ochelarii VR au permis colaborarea între membrii echipei din același studio sau cei din studiourile partenere de pe alte continente. Tot acest efort a făcut ca partea aferentă dezvoltării să poată merge mai departe chiar și cu membrii echipei împrăștiați fiecare pe la casele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt − = 3