Era timpul

0
76

La șase luni după prezentarea conceptului omonim, Honda va lansa oficial, luna aceasta, versiunea de serie a noului său break, Civic Tourer. Cu o lungime de 4,52 m, noul model a câștigat 24 cm față de versiunea Civic hatchback cu cinci uși, dar a pierdut trei centimetri în înălțime, ajungând la 1,44 m (lățimea este aceeași, 1,77 m). Chiar dacă nu este cel mai mare automobil din clasa sa, Honda Civic Tourer are, însă, cea mai mare capacitate de încărcare, cu un portbagaj de 624 litri, datorită unui compartiment de sub podea, unde încap două valize de dimensiuni medii. Dacă se rabatează bancheta, portbagajul ajunge la 1.668 litri.

Pe plan mecanic, nicio surpriză: breakul este oferit cu variantele de motorizare cunoscute de la hatchback, în speță, propulsorul pe benzină 1.8 i-VTEC de 142 CP și dieselul 1.6 i-DTEC, ce produce 120 CP. Standard, ambele unități vor primi o transmisie manuală cu 6+1 trepte, pentru motorul pe benzină urmând a fi disponibilă și o cutie de viteze secvențială.

Noutatea tehnică cu care vine Tourer este suspensia spate adaptivă ADS, ce dispune de trei setări, Comfort, Normal și Dynamique, ce permit ca nivelul de confort și stabilitatea dinamică să nu fie afectate indiferent de încărcarea mașinii și de starea carosabilului.

Vestea proastă e că Honda Civic Tourer va ajunge la dealeri abia la începutul anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 + = cincisprezece