Ferrari la Țiriac Collection

0
147

Piero Ferrari, vicepreședintele renumitei mărci auto italiene, a vizitat România pentru a doua oară.

Sosit în România alături de partenera sa de origine română, Romina Ferrari, cei doi au admirat colecția de autovehicule deținută de Ion Țiriac, magnatul italian aflându-se la a doua sa vizită la Țiriac Collection, după ce la finalul anului 2020 l-a însoțit personal pe renumitul om de faceri român la galeria auto din Otopeni.

În cadrul galeriei, Piero Ferrari a putut admira 16 unități Ferrari expuse, din totalul de 22 de modele Ferrari incluse în colecție, fabricate în perioada 1972 – 2021: Ferrari Dino, Ferrari 458 Ferrari Speciale Aperta, Ferrari SF90 Stradale, Ferrari Monza SP2, Ferrari LaFerrari F150, Ferrari Scuderia Spider, Ferrari Maranello, Ferrari F110ABE (Testarosa), Ferrari F106AL (308GT4), Ferrari F101CL, Ferrari California, Ferrari F40, Ferrari 599 GTO F1, Ferrari 812 Superfast, Ferrari 512BB, Ferrari F12 Berlinetta. Și o completare pentru viitorul foarte apropiat, galeria Țiriac Collection va mai deține și modelul Ferrari Daytona din 2022, aflat în curs de producție.

Cu ocazia vizitei sale speciale la Țiriac Collection, Piero Ferrari a declarat: „Sunt fascinat de măreția  acestui loc unic, o colecție impresionantă de mașini de istorice și modele de ultimă generație, serie limitată.”

Singurul fiu în viață al celebrului Enzo Ferrari, fondatorul scuderiei și mărcii „căluțului cabrat”, Piero Ferrari este în continuare implicat în afacerile celui mai cunoscut brand auto italian de-a lungul timpului ocupând o varietate de posturi de conducere în divizia de sport cu motor a Ferrari din 1970 până în 1988, cu responsabilități tot mai mari. Prima sa poziție la Ferrari datează din 1965, lucrând la producția mașinii de curse Dino 206 Competizione.

 

 

Articolul precedentMaserati Grecale: Suflu nou
Articolul următorCum influențează Formula 1 producătorii aftermatket?
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


unu + = 6