Fisker Pear atacă piața din Europa. Prețurile sunt spectaculoase. Foto

0
241

Fisker anunță că va aduce crossover-ul electric Pear și în Europa, pregătindu-se să concureze cu modele precum Volvo EX30. CEO-ul companiei a explicat într-un discurs spectaculos cum a început acest proiect și care a fost primul obiectiv.

Fisker Pear va ajunge și pe piața din Europa

Fisker Pear va deveni disponibil și pe piața europeană, conform informațiilor furnizate de Autocar. Este vorba despre celebrul model electric, cu șase locuri, ale cărui design și arhitectură i-au cucerit deja pe fanii din SUA. Pear reprezintă al doilea model al companiei americane, după SUV-ul Ocean. El a fost recent lansat și dezvoltat cu accent pe menținerea costurilor la un nivel cât mai accesibil, cu un preț țintă de 32.900 de euro la momentul lansării în 2025.

Dacă va fi comercializat la acest preț, Fisker Pear va intra în competiție directă cu modele precum Volvo EX30, având șansa de a rivaliza cu mașini similare, inclusiv Peugeot E-3008 sau Nissan Ariya, dar și cu opțiuni din clasa inferioară, precum Peugeot E-208 sau Opel Corsa E.

Lansarea unui astfel de model electric va fi esențială pentru succesul financiar al companiei Fisker, care explorează acum piața auto globală. Conform fondatorului și CEO-ului Henrik Fisker, arhitectura special concepută pentru Pear este extrem de rentabilă și nu are legătură cu șasiul din aluminiu al SUV-ului Ocean. Oficialul a explicat care a fost primul obiectiv al acestui proiect: inginerii au fost nevoiți să scoată din „ecuație” un sfert din piese.

„Când am pornit proiectul Pear, le-am spus inginerilor să scoată 25% din toate piesele. Doar eliminați-le. Găsiți o cale. A fost chinuitor. Am avut întâlniri la fiecare două zile timp de multe luni și au reușit să scoată 35% din toate piesele din mașină”, a declarat Henrik Fisker.

Fisker susține chiar că a dezvoltat propria arhitectură electronică rentabilă pentru Pear, folosind doar două computere pentru a rula întreaga mașină. „Este foarte rapid, dar folosește cu 25% mai puțină energie”, a explicat Fisker.

CEO-ul celebrei companii a dezvăluit că sunt în curs de desfășurare discuții pentru găsirea unui partener de producție, însă nu a confirmat dacă Magna Steyr, care construiește modelul Ocean în Austria, se află în plan. Producția americană este planificată să fie gestionată de fabrica Foxconn din Taiwan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


4 + = treisprezece