Ford E-Transit – Variantă pe plus

0
116

Ford E-Transit primește actualizări importate de la Ford Pro însemnând o autonomie mărită și încărcare mai rapidă.

Pentru proaspăta variantă E-Transit aportul celor de la Ford Pro are menirea să-i sporească versatilitatea și să-i păstreze postura de cel mai bine vândut van electric mare din Europa obținută anul trecut.

Distanțe parcurse mai mari

În fapt este vorba despre opțiunea de autonomie extinsă care-i crește capacitatea utilizabilă a bateriei la 89 kWh, adică obține o autonomie de până la 402 km, însemnând cu 28% mai mult decât modelul standard. Rolul său este să facă din E-Transit o soluție convingătoare pentru flotele care operează dincolo de centrele orașelor, dar care doresc totuși să beneficieze de productivitatea vehiculelor comerciale electrice.

Un rol important îl joacă pompa de căldură cu injecție de vapori, care este în dotare standard pentru versiunea cu autonomie extinsă. Cu ajutorul său cabina este încălzită mai eficient la temperaturi scăzute, sistemul fiind similar cu cel de pe E-Transit Custom, primul vehicul electric care a beneficiat de această tehnologie. Rezultatul utilizării sale este mărirea eficienței energetice și implicit optimizarea autonomiei pe vreme mai rece.

Beneficii reale

Totodată inginerii Ford au îmbunătățit semnificativ performanțele încărcării cu energie electrică ale E-Transit pentru această versiune cu autonomie extinsă. Puterea maximă de încărcare AC a fost mărită de la 11 kW la 22 kW, iar în acest caz o încărcare completă peste noapte va dura mai puțin de șase ore. Pentru DC puterea de încărcare a fost mărită de la 115 kW la 180 kW, astfel încât în 10 minute se pot adăuga până la 116 km de autonomie, iar o încărcare 10-80% durează aproximativ 28 de minute.

Odată cu aportul platformei Ford Pro constructorul anticipează ca versatilitatea crescută a versiunii E-Transit cu autonomie extinsă va fi mult mai atrăgătoare pentru segmentul său datorită gamei largi de caroserii disponibile. E-Transit este oferit într-o gamă cuprinzătoare de 19 variante, inclusiv lungimi L3 și L4, van, cabină dublă în furgonetă și versiuni de caroserie cu șasiu unic, cu mase brute ale vehiculelor cuprinse între 3.500 kg și 4.250 kg. Sarcina utilă maximă este de 1.460 kg pentru furgonete și 1.814 kg pentru variantele de șasiu cu cabină, cu o greutate remorcabilă de până la 750 kg pentru modelele cu masa brută de 3.500 kg.

De asemenea este disponibil și sistemul Pro Power Onboard care furnizează 2,3 kW putere din bateria vehiculului pentru alimentarea diferitelor scule, instrumente și echipamente de lucru  oriunde v-aţi afla, fără să fie nevoie de un alternator separat acţionat cu combustibil.

Vă recomandăm și:

Ford Transit Connect PHEV – Furgon compact

TEST: Ford Transit Nugget Pop-Up Roof – Oriunde „acasă”

10 trepte pentru Ford Transit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 × = cincizeci patru