Ford Transit Connect PHEV – Furgon compact

0
284

Prima versiune Plug-in Hibrid a gamei Transit Connect oferă o autonomie de 110 km în modul full electric cu posibilitatea de încărcare AC și DC.

Transit Connect PHEV este ultima componentă a Ford Pro care electrifică familia Transit în Europa, după introducerea liderului de segment E-Transit, urmat de E-Transit Custom și E-Transit Courier.

Motorizare avansată

Sistemul de propulsie PHEV reprezintă vârful gamei de motorizare complet noi dezvoltate pentru modelul Transit Connect. Un motor pe benzină EcoBoost de 1,5 litri este cuplat la o baterie de înaltă tensiune ce alimentează un motor electric furnizând o putere combinată de 150 CP și un cuplu de 350 Nm. Valorile sunt obținute prin intermediul unei transmisii automate cu dublu ambreiaj cu șase trepte. Sarcina utilă maximă este de 770 kg, iar greutatea maximă de remorcare este de 1.400 kg.

Transit Connect PHEV are o autonomie de până la 110 km în modul EV și poate oferi un cuplu de până la 330 Nm pentru transportul urban. Bateria poate fi încărcată de la un post AC de 11 kW sau de la un încărcător rapid DC de 50 kW, când este nevoie.

Optimizarea consumului energetic este susținută de cele trei moduri de conducere:

  • EV Now – pentru folosirea doar a modului electric;
  • EV Auto – ajustează funcționarea celor două motoare, electric și pe benzină, pentru optimizarea condițiilor de conducere;
  • EV Later – pentru economisirea energiei electrice, mod util pentru autostrăzi înainte de intrarea într-o localitate.

Capacitate de transport extinsă

Viitorii utilizatori ai Transit Connect PHEV vor putea să aleagă între ampatament scurt și lung, pentru caroserii cu două locuri (Van) sau cu cinci locuri (Kombi).

În funcție de ampatamentul ales, noul design al platformei utile a furgonului permite un volum de încărcare crescut de 3,1 m3, respectiv 3,7 m3. Sarcina utilă maximă este de 820 kg, iar capacitatea de remorcare este de 1.500 kg fapt ce permite tractarea unei game largi de echipamente necesare desfășurării activităților zilnice.

Ford Transit Connect PHEV face parte din cea de-a treia generație a popularei autoutilitare compacte Transit Connect, împreună cu noul Transit Courier și viitorul E-Transit Courier. Versiunea Plug-in Hybrid se va alătura gamei înainte de sfârșitul anului, iar modelele cu tracțiune integrală și Kombi vor completa potofoliul la începutul anului 2025.

10 trepte pentru Ford Transit

FORD: variante pentru oamenii activi

TEST: Ford Transit Nugget Pop-Up Roof – Oriunde „acasă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 × = cincizeci patru