Bosch România – Sediu extins în Cluj

0
126

Bosch își extinde Centrul de Inginerie din Cluj cu o nouă clădire. Pentru grupul german centrul joacă un rol esențial în transformarea sec­torului mobilității încă de la înființarea sa în anul 2013.

Bosch a inaugurat cea de-a doua clădire de birouri constru­i­tă în cadrul Centrului de Inginerie din Cluj, în urma unei investiții de aproximativ 21 de milioane de euro, pe o perioadă de trei ani.

Construcția noi clădiri a început în martie 2021 și are o suprafață construită de aproximativ 10.000 de metri pătrați dispuși pe zece etaje. Incinta dispune de diferite spații dedicate, precum zone pentru testarea mașinilor, un spațiu destinat proiectelor de inovație, sală de conferință și zone de relaxare.

Un centru important

Pentru Bosch sediul din Cluj joacă un rol esențial în transformarea sec­torului mobilității, încă de la înființarea sa, în anul 2013. Prin expertiza amplă în ingineria software, hardware și mecanică și ingineria fiabilității, dar și în planificarea vânzărilor, centrul contribuie la dezvoltarea unor soluții inovatoa­re bazate pe inteligența artificială aplicate în domeniile conducerii automa­ti­zate, a mobilității electrice și conectate. Datorită colaborării strânse cu alte centre de inginerie Bosch din Europa Centrală și de Est și cu fabrica Bosch din Cluj, aici sunt oferite soluții unice clienților din întrega lume fiind un pilon important al rețelei globale de inginerie Bosch. Astfel, dezvoltarea activităților Grupului a condus în mod natural la extinderea centrelor în București și, din acest an, în Sibiu. Iar astăzi, cel din Cluj a devenit un contributor important la gama de drepturi de proprietate intelectuală ale Bosch, cu peste 100 de invenții în fiecare an.

„În 2024, aniversăm, de asemenea, 30 de ani de prezență Bosch în România și ne bucurăm să marcăm acest moment și prin finalizarea unei investiții de o asemenea am­ploare, atât ca sumă alocată, cât și prin prisma utilității sale pentru Bosch și pentru industria din România, dar și prin modul exemplar de colaborare cu autoritățile loca­le. De 30 de ani, Bosch este un partener de încredere pentru societatea românească, iar această investiție de la Cluj subliniază angajamentul pe termen lung pe care Grupul Bosch îl are față de România,” a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. și reprezentantul Grupului Bosch în România.

Implicare în mediul academic

Centrul de Inginerie din Cluj a realizat de-a lungul anilor parteneriate strategice pe toate palierele, cu medi­ul academic, autorități locale și parteneri comerciali. Unele dintre cele mai semnificative proiecte pentru angajamentul Bosch față de sistemul educațional din România este cel cu universitățile locale. În acest moment, sunt disponibi­le pentru studenți trei programe de masterat și patru cursuri universitare pe care Bosch le-a dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea „Babeș-Bolyai”, centrul din Cluj oferind anual peste 50 de burse pentru studenți. Un fapt important este că peste 200 de tinere talente beneficiază anual de mentorat și transfer de cunoștințe din partea exper­ților Bosch în diverse programe personalizate din cadrul Centrului de Inginerie din Cluj.

„Prin conso­li­darea poziției Centrului de Inginerie din Cluj, experții noștri locali au o contri­buție din ce în ce mai mare la procesul de transformare a companiei la nivel glo­bal. Fie că este vorba despre sisteme avansate pentru asistența șoferului, sisteme de direcție asistate electric, sisteme de propulsie tradiționale și electrice, sau di­fe­rite servicii pentru industria auto – la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj avem o experiență vastă în dezvoltarea unor soluții software și hardware inovatoare. Pro­iec­tele tehnice complexe și contribuția directă la dezvoltarea produselor Bosch inovatoare, oportunitățile de dezvoltare profesională și personală, condițiile de muncă flexibile, birourile și laboratoarele moderne deja existente în Cluj-Napo­ca, Jucu, București și Sibiu, fac din Centrul de Inginerie Bosch unul dintre cei mai doriți angajatori în rândul inginerilor și specialiștilor IT în România” a declarat Tobias Matter, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.

Vă recomandăm și:

Interviu cu Mihai Boldijar – Bosch: După 20 de ani

ESP: Îngerul păzitor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 + = unsprezece