Ford – joint venture turco-român

0
96

Ford a anunțat transferul proprietății fabricii de la Craiova către partenerul său Ford Otosan. Trei noi vehicule electrice vor intra în producție din 2024.

Anunțul de astăzi deschide un nou capitol pentru Ford Otosan și îi permite fabricii de la Craiova să joace un rol major în viitorul acestui joint venture sprijinind, în același timp, planurile mărcii Ford referitoare la electrificare (Model e) și la vehiculele comerciale (Ford Pro). Totodată, acest lucru permite Ford Otosan să-și extindă amprenta internațională care implică producția de vehicule și experiența sa în acest domeniu.

În același timp, Ford anunță că modelul Puma, care în 2021 a fost cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va primi din 2024 o versiune complet electrică ce se va fabrica la uzina din Craiova. Tot aici, anul trecut Ford confirma că începând cu 2023 se va produce un nou vehicul utilitar ușor, care din 2024 va exista și în varianta complet electrică, astăzi compania anunțând că este vorba despre viitoarea generație Transit Courier. În plus, vehiculul multifuncțional compact Tourneo Courier urmează, de asemenea, să fie produs la Craiova din 2023 și într-o versiune complet electrică ce urmează să fie lansată în producție în 2024.

„Acest transfer arată modul în care Ford valorifică parteneriatele sale strategice, cu privire la folosirea cât mai eficientă a resurselor existente prin investiții comune, beneficiind în același timp de experiența extinsă a Ford Otosan. Salutăm această oportunitate de a consolida parteneriatul nostru cu Koç Holdings prin Ford Otosan și de a dezvolta împreună acest joint venture. Activitatea fabricii din Craiova este un succes și considerăm că prin experiența și expertiza Ford Otosan în electrificare și vehicule comerciale aceasta poate ajunge la un nivel de dezvoltare și mai ridicat”, a spus Stuart Rowley, Președintele Ford Europa.

Viitoarea generație Transit Courier și Tourneo Courier este proiectată și dezvoltată de Ford Otosan, joint venture-ul cu Ford, în care Ford și Koç Holding sunt acționari majoritari, fiind unul dintre cele mai longevive și de succes parteneriate din industria auto globală.

Prin transferul proprietății, fabrica de la Craiova va beneficia de o rețea largă de competențe și de transfer de know-how prin experiența acumulată de Ford Otosan în proiectarea, dezvoltarea și construirea de vehicule comerciale și electrice. Experiența în sistemele de propulsie electrice obținută de partenerul turc prin fabricarea la Kocaeli (Turcia) a modelului E-Transit din segmentul de două tone, care va fi pus la vânzare în acest trimestru și a versiunii complet electrice a următoarei generații Transit Custom ce va ieși pe piață în 2023, va fi utilizată pentru asigurarea celei mai bune tranziții posibile către viitorul electric al fabricii de la Craiova.

Totodată Ford a confirmat și că producția SUV-ului de clasă mică, Ford EcoSport, se va încheia până la finalul acestui an, deoarece fabrica de la Craiova se va concentra tot mai mult pe producția de vehicule comerciale și electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 1 = trei