Ford Puma facelift 2024, lansat la Craiova. Video

0
395

Fanii Ford Puma se pot bucura de astăzi de un nou model produs la Craiova. Unul dintre cele mai populare autovehicule din România a primit îmbunătățiri considerabile atât la interior cât și la exterior. Conducătorii companiei au transmis și că anul acesta va fi lansată o mașină electrică.

Ford Puma facelift 2024, prima apariție

Astăzi, divizia europeană a companiei americane Ford a dezvăluit facelift-ul noului SUV compact Puma. Este vorba de un model care a primit o serie de îmbunătățiri menite să actualizeze gama de sisteme electronice și să aducă modificări notabile în design. Conform raportului DataForce, privind înmatriculările de autoturisme în Europa, Ford Puma, SUV-ul de clasă B produs la uzina Ford Otosan din Craiova, a fost cumpărat de 159.979 de clienți europeni. În aceeași categorie, Dacia Duster, un alt SUV de clasă B fabricat exclusiv în România, a ajuns la 157.135 de clienți europeni. Odată cu mutarea producției modelului Dacia Sandero în Maroc, Ford Puma a devenit liderul industriei auto românești pe continent.

Versiunea modernizată a crossover-ului Ford Puma aduce un interior complet reconfigurat, ecrane digitale mari, conectivitate avansată și tehnologii de conducere și asistență la nivel înalt. Interiorul este acum echipat cu două ecrane de dimensiuni generoase pentru o navigare ușoară prin toate funcțiile mașinii. Instrumentarul digital de bord de 12,8 inchi poate fi personalizat pentru a afișa informațiile relevante pentru fiecare șofer, în timp ce ecranul tactil central de 12 inchi facilitează accesul și controlul funcțiilor principale, cum ar fi sistemul multimedia, hărțile și climatizarea.

„Crearea noului Ford Puma a avut la bază dorințele clienților. Din punctul de vedere al Ford Motor Company, această mașină este superioară oricărui concurent din segment. Puma se diferențiază nu doar printr-un design frumos, sexy, dar și prin tehnologiile de ultimă generație. Puma este primul vehicul hibrid produs în România și va fi primul crossover 100% electric asamblat aici. (…) Pot confirma denumirea variantei electrice a Ford Puma (n.n. – care va intra în producție spre finalul acestui an tot la Craiova), care va fi Gen-E”, a declarat Roxana Capătă, Managing Director Ford România.

Citește și: Ford Puma – Metamorfoză

Ford Puma facelift și noile tehnologii

Noul sistem multimedia SYNC 4 are o putere de calcul dublă față de versiunea anterioară și este optimizat pentru a oferi acces rapid la funcțiile utilizate frecvent de șoferi. Recunoașterea vocală este îmbunătățită pentru a înțelege mai bine comenzile în limbaj natural, iar conectivitatea wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto facilitează integrarea cu telefoanele inteligente. De asemenea, mașina poate primi actualizări Over-the-Air (OTA) pentru a menține software-ul actualizat în mod continuu.

Opțional, sistemul audio B&O dispune de 10 difuzoare, inclusiv un soundbar montat pe bord. Confortul și funcționalitatea sunt îmbunătățite prin adăugarea unei noi cotiere glisante și a unui volan cu design sportiv. Sistemul de asistență la conducere include un tempomat adaptiv inteligent, cu funcții Stop & Go și Lane Centring, care poate regla automat viteza și direcția pe autostrăzi și în traficul urban. O perspectivă panoramică este furnizată de un sistem de camere video la 360 de grade pentru a facilita parcarea și manevrele în spații înguste.

Citește și: Ford Puma – Made in România

Ford Puma facelift, mai generos cu spațiul de depozitare

Deși dimensiunile interioare rămân caracteristice unei mașini subcompacte, noul Puma oferă un spațiu practic de depozitare. Un MegaBox de 80 de litri sub podeaua portbagajului permite stocarea articolelor mai voluminoase, iar portbagajul oferă suficient spațiu pentru cumpărături sau bagaje, chiar și când mașina este ocupată.

Pe partea exterioară, în afară de actualizările la nivel de design, cum ar fi coborârea logo-ului pe grila radiatorului și introducerea unor noi blocuri optice, adăugarea de faruri LED aduce o funcționalitate îmbunătățită, inclusiv tehnologia opțională Dynamic Matrix LED pentru iluminarea adaptivă în viraje. Gama de culori exterioare include acum și nuanțe precum Cactus Grey, alături de cele existente.

Opțiunile de propulsie pentru Ford Puma includ sisteme Mild Hybrid 1.0 EcoBoost cu puteri între 125 și 160 CP, disponibile cu transmisii manuale sau automate. Mașina este disponibilă în patru variante de echipare: Titanium, ST Line, ST Line X și ST.

Când vom afla prețurile de la noul model Ford Puma

În ceea ce privește prețurile pentru noul Ford Puma Facelift, acestea urmează să fie anunțate în luna aprilie. Cu toate acestea, se anticipează că mașina va intra în producție și va fi disponibilă pentru clienți în al doilea trimestru al acestui an. Pentru asamblarea Ford Puma la uzina din Craiova, sunt necesare 2.000 de componente și 1.200 de procese tehnologice. Fiecare model va trece printr-un proces de producție de 17,3 ore înainte de a fi finalizat, cu un nou vehicul produs la fiecare 90 de secunde.

Ford a anunțat astăzi și că Puma Gen-E, o mașină complet electrică, va fi prezentată în cursul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− unu = 3