GM Defense ISV – Vehicul multirol în deșert

0
190

GM Defense LLC, o filială a General Motors (GM), a finalizat testele de vară pentru vehiculul său off-road multi-rol, ISV (Infantry Squad Vehicle), desfășurate în condiții de deșert.

Testele au fost desfășurate în Emiraele Arabe Unite în cadrul evenimentului Summer Trials început anul trecut. Etapele parcurse au inclus parcurgerea a aproape 2.000 de kilometri pe autostrăzi, dune de nisip, piste de nisip moale și pereți stâncoși. Fazele, care includ conducerea continuă cu capacități maxime de sarcină utilă, sunt concepute pentru testarea capacitatății vehiculului în condiții dificile de luptă, inclusiv climat extrem și teren diversificat. În plus față de testele de mobilitate, ISV a finalizat „Proba de întreținere”, care a inclus două zile de teste de reparații pe teren, opțiuni de întreținere și recuperare. A fost momentul care au permis organizatorilor evenimentului să evalueze ușurința reparațiilor și durabilitatea vehiculului operativ.

ISV se bazează pe arhitectura camioanelor de dimensiuni medii Chevrolet Colorado ZR2 și folosește în proporție de 90% „piese comerciale disponibile la raft” (COTS), inclusiv componente de competiție de la Chevrolet Performance. Cu cele 2268 kg ale sale, operativitatea unui ISV nu ridică niciun fel de probleme, întrucât este suficient de ușor să fie transportat suspendat cu chingi de un elicopter UH-60 Blackhawk și suficient de compact să încăpă într-un elicopter CH-47 Chinook pentru transport aerian. Procentul ridicat de piese COTS al vehiculului oferă potențialilor posesori flexibilitate operațională pentru o gamă largă de domenii de utilizare. Odată cu ISV, GM Defense furnizează so­lu­ții eficiente și avansate în domenii tehnologice cheie ale vehiculelor integrate: putere, pro­pulsie (inclusiv celule de combustie și generatoarele de energie), autonomie și conectivitate.

„A fost prima dată când GM Defense trimite un vehicul la Emiratele Arabe Unite Summer Trials, iar finalizarea noastră cu succes este o dovadă a forței ISV-ului nostru și a expertizei și devotamentului echipei noastre”, a declarat Steve duMont, președintele GM Defense. „Prin finalizarea tuturor fazelor, am demonstrat că putem folosi cu succes tehnologiile avansate ale companiei noastre-mamă, General Motors, pentru a livra un vehicul off-road de înaltă capacitate, care poate satisface nevoile clienților apărării și guvernamentali din Emiratele Arabe Unite și în întreaga regiune.”

„Finalizarea noastră de Summer Trials este o realizare extraordinară pentru programul ISV și le va oferi clienților apărării și guvernamentali din regiune o mare încredere în capabilitățile pe care GM Defense le poate oferi pentru a îndeplini cerințele misiunii”, a declarat Bradley Watters, vice­președintele International Business Development. „Am fost în teren cu alți membri ai echipei ISV, susținând vehiculul în timp ce se deplasa pe nisip moale și adânc, pe suprafețe tari și peste stân­ci, ducând cu succes opt zile consecutive de testare la căldură extremă de 56oC. Finalizarea tuturor fazelor procesului de mobilitate și întreținere va ajuta la des­chi­derea porților către o nouă creștere în Emirate.”

Vă recomandăm și:

GM ISV: Mobilitate pentru armată

GMC Hummer EV: 1000 de cai putere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 2 = doisprezece