Gogoro – Inteligență pe două roți

0
34

Marile oraşe din Europa se confruntă tot mai des cu blocaje în trafic și cu lipsa locurilor de parcare. Acest lucru a declanșat dorința locuitorilor pentru mobilitatea individuală.

Generația mai tânără a început să simtă o nevoie crescută de flexibilitate și mobilitate, considerând că deținerea unei mașini nu mai este o prioritate.
Ingenioasa companie asiatică, Gogoro, a găsit şi dezvoltat o soluţie în acest sens: scuterele electrice. Ceea ce face ca vehiculele pe două roți de la Gogoro să fie diferite de alte opțiuni electrice sunt bateriile. Când s-au descărcat sunt ușor de schimbat, se înlocuiesc cu altele încărcate de la o staţie Go şi se lasă la alimentat în staţia unde se face schimbul.

Tehnologia de schimbare a bateriilor, designul futurist și soluția de partajare a vehiculelor i-au convins pe cei de la Coup să experimenteze în Europa scuterele electrice. Mai ales că au fost încurajaţi de succesul pe care acestea l-au avut în Taiwan.

Dacă veţi fi turişti în Berlin sau Paris, le veţi putea încerca. Vă va rămâne astfel mai mult timp pentru relaxare şi vizitarea punctelor de interes! Berlin este primul oraş european în care s-a pus în practică experimentul. Iniţial s-a început cu două sute de scutere, iar în scurt timp au ajuns la o mie. Şi locuitorii sunt atât de cuceriţi de ele, încât le alintă „scuterele inteligente”. După acest succes Parisul introduce, de probă, din această vară, o flotă de şase sute de scutere.

Până şi procesul de rezervare şi închiriere a unui scuter electric a fost adaptat tendinţelor şi se realizează rapid şi prin intermediul tehnologiei. De aceea s-a dezvoltat un sistem sigur, simplu și intuitiv: Coup Mobility. Astfel, dacă deţineţi un smartphone, aveţi la îndemână o soluţie facilă să găsiţi, rezervaţi și utilizaţi cel mai apropiat scuter în orice moment. Trebuie doar să folosiţi aplicaţia, care este disponibilă pentru iOS şi Android. Tot cu ajutorul aplicaţiei de pe mobil se face şi plata închirierii scuterului. În Berlin prima jumătate de oră de utilizare este taxată cu trei euro, după care la zece minute adăugaţi câte un euro. Există şi posibilitatea de a folosi mopedul pentru 24 de ore, contra sumei de 20 de euro. Serviciul nu necesită să returnaţi vehiculele către o anumită locaţie, acestea pot fi lăsate în orice zonă de parcare cu acoperire Coup.
Deşi toate scuterele din flotă arată la fel, Coup Mobility îţi permite să îl personalizezi pe cel închiriat. Aplicaţia are şi funcţii care te îndeamnă să te joci cu lumina farurilor și a stopurilor: poți face ca luminile să clipească în mod repetat când îl porneşti.

Text: Daniela MARINESCU  / Foto: GOGORO

Articolul precedentTEST: Ford Mondeo – Burghez desăvârşit
Articolul următorJaguar Kensington: E-Leganza Jaguar
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


cinci × = 45