Honda Prelude Concept reînvie tradiția

0
157

Honda sărbătorește 25 de ani de inovație în materie de sisteme de propulsie hibridă în Europa prin lansarea conceptului Prelude. „Honda Prelude Concept anunță revenirea unui simbol auto, combinând plăcerea de a conduce și eficiența energetică”, afirmă reprezentanții mărcii japoneze.

Honda își marchează angajamentul față de electrificarea automobilelor prin lansarea conceptului Prelude. Acest model emblematic, absent de pe piață din 2001, revine în Europa. Prezentat pentru prima dată la salonul Japan Mobility din acest an, Honda Prelude Concept combină performanța și eficiența energetică. Lansarea sa europeană coincide cu Goodwood Festival of Speed, subliniind importanța acestei reveniri pentru Honda.

Honda Prelude Concept, urmașul unui model istoric

Honda Prelude și-a făcut debutul în Europa în urmă cu 45 de ani, întruchipând tehnologia de ultimă oră a mărcii nipone. Timp de cinci generații, a sedus pasionații de conducere, datorită designului și performanțelor sale. Astăzi, Honda Prelude Concept promite să perpetueze această tradiție, prin integrarea progreselor tehnologice în sistemele hibrid. Prezentarea conceptului coincide cu cea de-a 25-a aniversare a introducerii pe piață a primei Honda hibrid. Din 1999, când primul model hibrid de producție din Europa, Honda Insight, a fost lansat pe piață, constructorul auto japonez a inovat în mod constant în acest domeniu. Este cazul compactei Honda Civic IMA, prezentată în 2003, care a introdus o combinație inovatoare de transmisie cu variație continuă (CVT), motor electric și propulsor termic. A urmat Honda CR-Z, în 2010, care a oferit un echilibru între economia de combustibil și dinamica de conducere.

Plăcerea de a conduce, înnoită odată cu Honda Prelude Concept

Conceptul Prelude nu doar retrăiește trecutul. Acesta întruchipează viitorul Honda, combinând eficiența în protecția mediului și plăcerea de a conduce. Potrivit lui Tomoyuki Yamagami, inginer șef la Honda Motor, „modelul asigură o experiență de condus captivantă, minimizând în același timp impactul asupra mediului”. Această abordare reflectă angajamentul Honda față de performanța sportivă și electrificarea sporită. Strategia mărcii este să ajungă ca toate vânzările sale de vehicule noi să fie de mașini cu baterii electrice sau pile de combustie cu hidrogen până în 2040. Honda Prelude Concept joacă un rol-cheie în această strategie, demonstrând importanța continuă a sistemelor de propulsie hibride. În prezent, toate modelele din gama principală a Honda, cum ar fi Jazz, Civic și CR-V, sunt disponibile cu sisteme de propulsie electrificate.

O gamă complet bazată (și) pe electricitate

Modelele hibride actuale de la Honda oferă o tranziție fără probleme între rularea electrică, hibridă și cu motor cu combustie fără intervenția șoferului. Această tehnologie avansată combină operarea ușoară, o experiență de condus plină de satisfacții și eficiență ridicată a consumului de combustibil. Mașini precum Jazz Hybrid, cu „scaunele magice” și volumul mare al portbagajului, arată cum Honda continuă să îmbunătățească confortul pentru utilizatori. În 2015, Honda a avut impact și prin lansarea lui NSX, un model hibrid cu tracțiune integrală în segmentul supercar. Acest coupe supersport a introdus cel mai avansat sistem de propulsie hibrid al vremii, arătând că Honda continuă să depășească limitele inovației auto.

Honda Prelude Concept la Goodwood Festival of Speed

Festivalul Vitezei de la Goodwood, care va avea loc, între 11 și 14 iulie, la Goodwood House din West Sussex, Anglia, va fi ocazia perfectă pentru prezentarea conceptului Prelude. Acest model întruchipează angajamentul Honda față de electrificarea gamei sale. Prin zeci de ani de inovație, Honda a reușit să-și impună modelele hibride, de la Insight, la NSX, țintind în același timp un viitor în care 100% din vânzările sale vor fi de mașini electrificate. Festivalul of Speed va fi scena de debut a acestei noi ere pentru Honda, simbolizând „o îmbinarea perfectă între moștenire și modernitate”, după cum au afirmat reprezentanții mărcii. Și ocazia de a afla care sunt specificațiile tehnice ale lui Honda Prelude Concept.

Vă recomandăm și:

Două ediții speciale Maserati MC20 vor debuta la Goodwood

BYD vrea să fenteze taxele vamale din Europa: investiție de un miliard de dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 7 = treisprezece