Ineos Fusilier: SUV electric cu range extender

0
170

Ineos, marca britanică specializată în automobile off-road, a anunțat lansarea unui nou model numit Fusilier. Noul SUV cu tracțiune integrală va fi disponibil în două variante: 100% electric și electric cu range extender.

Anul trecut în primăvară a debutat oficial noua marcă britanică Ineos și modelul Grenadier, un 4×4 veritabil inspirat din clasicul Land Rover Defender. A urmat un pick-up derivat din modelul Grenadier, numit Quatermaster.

Model nou

Acum, britanicii de la Ineos au prezentat oficial modelul Fusilier, un 4×4 electric cu dimensiuni ceva mai compacte față de Grenadier. Prezentarea noului model a fost găzduită de Grenadier Pub din Londra în prezența lui Sir Jim Ratcliffe, proprietarul Ineos, evenimentul fiind prezentat de Richard Hammond.

Jim Ratcliffe este fondatorul și acționarul majoritar al grupului britanic Ineos, un jucător important pe piața petrochimică, evaluat la 50 miliarde de lire sterline. Ratcliffe este un fan al clasicului model Land Rover Defender și a dorit să continue producția acestuia. Grupul Jaguar Land Rover a refuzat însă oferta și nu a vândut designul clasicului model după ce producția sa a încetat după 67 de ani, în ianuarie 2016.

Sir James Ratcliffe

Ineos Fusilier

Noul model păstrează stilul pătrățos inaugurat de modelul Grenadier, precum și elementele specifice ca blocurile optice rotunde și portiere spate asimetrice. Noul Ineos Fusilier va fi disponibil ca model 100% electric, dar britanicii vor propune și o variantă cu range extender. Aceasta va folosi un motor termic pe post de generator, fără legătură mecanică cu roțile.

Ineos nu a publicat date tehnice complete pentru noul model Fusilier, acestea urmând a fi făcute publice în toamna acestui an. Ineos Fusilier a fost dezvoltat în colaborare cu compania austriacă Magna și va fi produs la uzina din Graz.

Vă recomandăm și:

Ineos Grenadier: New Kid on the Block

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


noua − = 0