INTERVIU: Flick & Popescu – Prietenii zurlii

0
50

Răzvan Popescu a crescut în Bucureşti şi şi-a descoperit pasiunea pentru radio încă din adolescenţă. Pentru Andrei Sebastian Filcea, alias Flick „Domnul Rimă”, drumul a fost un pic altfel. A venit în Bucureşti pentru a urma ASE-ul şi a lucrat în contabilitate timp de cinci ani. Lucrurile s-au schimbat pentru el în momentul în care a fost descoperit de actualii colegi de la Radio ZU. Vă invităm să îi cunoaşteţi pe doi dintre cei mai apreciaţi oameni de radio din România…

Este adevărat că am aştep­­­tat cu sufletul la gură întâlnirea cu Popescu şi Flick de la Radio ZU. Eram curioasă să aflu cum sunt ei în viaţa reală faţă de ce auzim în fiecare zi la radio. A fost o întâlnire unde s-a glumit mult şi am râs copios.
Auto Test: Care a fost prima maşină condusă?
Flick: Prima maşină condusă a fost Matizul, pe care am făcut şcoala de şoferi, iar prima maşină proprietate personală a fost un Opel Corsa cu motor de un litru. Mi se părea că am un Ferrari, dar mi-am schimbat curând părerea când am aflat că Opelul meu are motorul doar puțin mai mare decât un Tico.
Răzvan: Eu am condus o Dacie 1310 fără frâne, la şcoala de şoferi. Am făcut şi accident, am intrat în spatele unuia.
Asta a fost prima mea experienţă. Apoi mi-am luat cea mai şmecheră maşină în 2001 și eram atât de mândru de ea, o Dacia gri şobolan – zâmbetul lui Iliescu . O nebunie de maşină! O frumuseţe .
Apoi am avut Solenza, apoi Logan şi după asta am trădat patria şi mi-am luat Golf 5, în 2008, negru, TSI 122 CP. Îţi dai seama ce trecere bruscă am făcut eu !
Auto Test: Dacă ţi-ai permite să-ți iei orice maşină, pentru ce ai opta?
Răzvan: Aş opta pentru o maşină practică, nu mi-aş lua d’astea în două uşi. Mă gândesc la un SUV. Aia merge şi în oraş, şi bagi şi toate bagajele.
Flick: Şi eu sunt de aceeaşi părere. Maşina mea de acum are amortizoare sport, talon mic la roţi, cauciucuri „run flat” şi simt orice gândac pe care-l calc. Şi eu mi-aş lua tot un SUV, dar nu aș spune „nu” unui Mercedes GLE Coupe.
Auto Test: Vorbiţi amândoi despre SUV-uri. Să înţeleg că vă pregătiţi de familie?
Flick: Nu de familie. Mi se pare mai cool aşa. Te face mai înalt, te urcă pe scara socială și mi se pare că te uiţi mai bine de sus la oameni . Glumesc.
Răzvan: Ştii ce bine vezi oamenii din autobuz când eşti în SUV? Te uiţi la ei de la egal la egal . Te uiţi la ei ce citesc, ce fac. Plus că eu am o boală să mă uit în maşinile lor să văd ce radio ascultă. Mult mai bine vezi din SUV.
Flick: Dar eu am acum o maşină albă şi mă gândesc să o mai ţin o perioadă, deoarece am văzut că doamna primar din Bucureşti a făcut o bandă specială pentru maşinile albe şi am crezut că pot să merg şi eu alături de RATB, că mă deplasez mai repede prin oraş .
Răzvan: O să se oprească şi în staţii .
Flick: Opresc doar la poliţie şi femei .
Auto Test: Vă place viteza? Ce fel de şoferi sunteţi?
Răzvan: Îmi place să merg repede, adică să nu pierd timpul.
Flick: Stai că îţi spun eu cum conduce Răzvan. El nu este vitezoman, dar este genul care, dacă trebuie să ajungă la socrii, la Târgu Jiu, bagă waze-ul şi dacă acolo spune că face trei ore şi că ajunge la 7:40, se dă o luptă între el şi waze, să recupereze pe drum faţă de timpul care i-l dă navigaţia. Nici eu nu pot spune că sunt vitezoman. Mai sunt oameni care mă întreabă ce maşină am şi apoi imediat vine întrebarea: „Cât i-ai dat cel mai mult?”. Dar eu nu sunt genul care să mă lupt cu vitezele, cu timpii.
Răzvan: Am ajuns la mare până în două ore, că aveam o nuntă de prezentat şi voia mireasa să fim acolo la ora șase şi a trebuit să fiu punctual. Visul meu era să merg în Gemania, pe autostradă, fără limită de viteză. Când am ajuns în Germania, mi-a trecut, că mergeam mult prea încet faţă de cum conduceau cei de acolo .
Auto Test: V-aţi gândit vreodată să conduceţi o motocicletă?
Răzvan: Nu, nu îmi place. O singură dată am urcat pe motor cu un prieten de-al meu şi i-am spus: „Dacă mergi cu mai mult de 50 km/ h te gâdil şi o păţim amândoi” . Nu mi se pare că motorul este pentru mine. De ce aş da confortul din maşină pentru riscul pe care mi-l asum cu motorul?
Auto Test: Oare pentru adrenalină?
Răzvan: Dacă vreau adrenalină, mai bine sar cu paraşuta. Sau mă duc în parcul de distracţii şi mă dau în toate nebuniile alea.
Flick: Ca şi mine de altfel, nu suntem genul care să ne testăm limitele, să facem chestii „adrenalinoase” . Nici eu nu sunt cu motorul. Am mers o singură dată cu un prieten. Când am ajuns la 100km/h în patru secunde am zis „lăsaţi” și am renunţat. După care am descoperit bicicleta. Acum mă plimb destul de des cu bicicleta.
Auto Test: Aveţi o marcă preferată de mașini?
Răzvan: Fiecare brand are maşini reuşite. Eu am avut în proprietate maşini nemţeşti. Sunt mulţumit de cea pe care o am acum.
Flick: Mercedes este marca preferată. Deşi îmi doresc un SUV, sunt oarecum temător de pasul ăsta. Știu că m-ar costa mult întreținerea. Impozitul este mult mai mare, ca şi revizia şi asigurarea. Asta ar fi principalul minus.
Auto Test: Tot mai multe vedete din România iau în considerare achiziţionarea unor rulote pentru a pleca în vacanţe prin lume. V-aţi gândit vreodată la această variantă?
Răzvan: Ai văzut filmul „Meet the Fockers”? Aceea este rulota visurilor mele. La un moment dat, dacă voi avea timp şi bani, cu siguranţă pe aceea mi-o voi cumpăra. Mi se pare genial să pleci cu două-trei familii de prieteni prin Europa. Este mai greu până ieşi din ţară, dar apoi lucrurile sunt foarte bine puse la punct în ceea ce priveşte campingurile pentru rulote.
Flick: Şi mie îmi place şi mi-aş lua una cum a spus Răzvan, nu una pe care să o ataşez la maşină și să fac focul sub ea ca să fie cald . Dar nu momentan. Mi se pare că rulota este pentru cei cu familie. La vârsta şi la apucăturile mele nu aş opta pentru aşa ceva, dar în viitor este posibil să mă orientez către o rulotă cu care să văd lumea.
Răzvan: Din ce în ce mai des mă gândesc să îmi iau permis de profesionist, ca să pot conduce autobuze. Poate la un moment dat îmi voi face o rulotă dintr-un autobuz .
Am înţeles că voi sunteţi prieteni foarte buni. Cum reușiți să vă înțelegeți bine la serviciu, dar și în viața privată?
Flick: Faptul că lucrăm tot timpul împreună ne apropie. Am avut şi concedii împreună. Ştii că extremele se atrag. El este căsătorit, iar eu sunt burlac. Dar am împăcat şi capra şi varza.

Interviu realizat de Dana STUPARU / Foto: Daniela MARINESCU

Articolul precedentAMG Project ONE: Hyper-săgeata argintie
Articolul următorBMW Concept Link: O nouă specie
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt + 9 =