Interviu: Vlad Drăgulin – „Nici eu, nici Malone nu avem permis”

0
70

IMG_4402Profund, retras, visător, puțin trist, măcinat de gândul că ar putea să-și dezamăgească spectatorii și pe cei care cred în el. Este o mare diferență între Vlad Drăgulin cel din realitate și Vlad Drăgulin de la televizor, actorul exuberant și zâmbitor care îi imită pe Nicolae Guță și Nelson Mondialu’ și care a avut un succes teribil cu zăpăcitul de Malone în serialul „Băieți de oraș”, difuzat de Antena 1. Vă invit să-l cunoașteți pe Vlad, o să aveți o surpriză plăcută. O să găsiți un tip talentat și pasionat, îndrăgostit până peste cap de meseria lui.

12717739_1043750709010437_4499950672523119769_n
Mihai Bendeac: „Vlad Drăgulin în rolul lui Malone este genial. Am momente în care mă trezesc spectator în timpul dublelor.”
15027853_1248926655159507_8480143480068343812_n
„Stau ore întregi la machiaj, uneori îți vine să o iei razna. Cel mai mult am stat patru ore, atunci când l-am imitat pe Morgan Freeman.”

Auto Test: Cum a început aventura?
Vlad Drăgulin: Pot să încep cu finalul? La finalul poveștii am ajuns la concluzia că destinul există! Acum sunt convins că atunci când ceva îți este destinat, toate drumurile se îndreaptă în direcția respectivă, deși îți propui altceva.
Auto Test: Nu ai fost atras de meseria de actor?
Vlad Drăgulin: Deloc, dar totul a mers în această direcție. La examenul de capacitate am obținut o medie bună cu care aș fi putut să ajung la al doilea liceu din Buzău. Tata nu a vrut să mă lase la o școală unde „să tocesc” patru ani și m-a îndreptat spre liceul de teatru Margareta Sterian. În clasa a 11-a a venit la noi, la Buzău, profesorul Cătălin Naum de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale. Își propusese să facă un spectacol cu elevii, iar un coleg a insistat să mergem împreună. Surpriză, din 90 de cursanți, eu am fost unul dintre cei păstrați. După doar câteva repetiții, profesorul Naum le-a spus părinților mei că trebuie neapărat să mă mut la un liceu în București. „O să devină un mare actor, aveți aur în casă” tot spunea profesorul Naum. Ai mei au dat din cap neîncrezători…
Auto Test: Nu au fost de acord?
Vlad Drăgulin: Nici eu nu am fost! Respingeam ideea de teatru pentru că o asociam cu lipsa de bani. În clasa a 12-a am început pregătirea pentru facultatea de drept, trebuia să învăț pe rupte economie și gramatică. M-am pregătit cu cei mai buni profesori, apoi am învățat cu tata care este economist. Din păcate, am picat admiterea. Dacă mai răspundeam la cinci întrebări luam examenul, la taxă.
Auto Test: Cum ai suportat eșecul?
Vlad Drăgulin: A fost depresie mare, două săptămâni am stat cu obloanele trase. Mama a venit cu soluția salvatoare și m-a rugat să dau examen la teatru, aici admiterea era ultima. Am încercat să învăț câte ceva, dar eram convins că nu am șanse. Când am ajuns la examen, m-am frustrat din nou atunci când am văzut ce pregătiți erau ceilalți: aveau ani de practică, făcuseră figurație specială, câștigaseră premii. Eu nu mă simțeam pregătit. Admiterea a durat o săptămână și în fiecare zi rămâneau tot mai puțini, printre ei și Vlăduț. Și am ajuns la ultima probă care se ținea într-o sală mare, plină cu profesori și studenți. Când m-au chemat, am băgat capul pe ușă și am spus cu ochii la profesori: „Să trăiiiți!”. Toată sala a început să râdă…
Auto Test: Și apoi?
Vlad Drăgulin: Am spus, cu ochii la profesoare: „Sărut-mâna”. Și toată sala a râs.
Auto Test: Te-ai întrebat de ce ai stârnit așa o reacție?
Vlad Drăgulin: Eram eu, Vlăduț din Buzău, un băiat pur. În meseria noastră este foarte important să-ți păstrezi puritatea, să fii sincer cu tine. Atâta timp cât ești autentic, sigur vei avea succes chiar și la un simplu salut. Acum pot să spun că este foarte greu să faci publicul să râdă încă de la salut. La final, după ce am spus monologul, am salutat din nou. Și lumea a râs din nou! Când a aflat că am luat examenul tata a fost foarte emoționat, a căzut în genunchi. Bine, tata se emoționează foarte repede, cred că pe scenă nu m-a văzut decât de două ori. Are emoții și când mă urmărește la televizor. Cu mama, după emisiune, fac „Procesul Etapei”. Îmi spune ce îi place și ce nu. În general, lucrurile sunt bune.
IMG_1150Auto Test: Ești surprins de tine?
Vlad Drăgulin: Da, sunt surprins! Până să întâlnesc teatrul și pe domnul Naum, eu eram printre ultimii din clasă și nu excelam la nimic. Prin teatru mi s-a demonstrat… că unul care a fost codașul clasei se poate regăsi în ceva și poate să fie mândru de munca lui.
Auto Test: De ce spui asta?
Vlad Drăgulin: Eram un copil obraznic și mi-o luam pe cocoașă rău de tot. Eram foarte bătăuș, dar m-am potolit. De când fac teatru m-am liniștit și mai mult. Ca actor ai nevoie de față, un pumn serios ar putea să-mi schimbe fizionomia și cariera (râde).
Auto Test: Făceai multe năzbâtii?
Vlad Drăgulin: Cam făceam. Țin minte că m-am dus la dirigintele clasei și i-am cerut să-mi împrumute bani să mă fac verde în cap.
Auto Test: Și ți-a dat?
Vlad Drăgulin: Da. Și m-am vopsit. Din clasa șasea până în a noua am fost rocker. Problema a fost că toți tovarășii mei au început să ia bătaie pe stradă, se spunea că suntem sataniști… că umblăm nespălați. Ca să nu-mi iau bătaie mi-am schimbat stilul, m-am tuns și mi-am luat blugi drepți și tricouri. Atunci mi-am dat seama că încep să mă bage în seamă și fetele la care visează toți. După ce am început să umblu cu ele mi-am spus: „Doar despre asta este vorba, ca să te observe cineva, să te îmbraci așa?”. De atunci m-am molipsit cu plăcerea de a mă îmbrăca. Câteodată mă uit în dulap, văd zeci de tricouri și sacouri, dar nu-mi place nimic. Habar nu am, poate am încă nevoia să mă integrez.
12697148_1041502712568570_5673091486200150216_oAuto Test: Care este personajul cel mai greu de imitat?
Vlad Drăgulin: Sunt multe. Uite, unul pe care l-am făcut în trei săptămâni a fost Nicolae Guță. El se strâmbă foarte mult și nu seamănă cu mine. Foarte mari probleme am avut cu Nelson Mondialu`. Este foarte dificil, la el trag tare pe partea de voce, iar la finalul zilei rămân fără glas. Am avut mare succes cu Nicușor de la Brăila, personaj pe care l-am făcut încă din perioada liceului. Nu credeam că pot să imit, Mihai Bendeac mi-a intuit această latură.
Auto Test: Personajele pe care le imiți nu se supără?
Vlad Drăgulin: Nu am auzit, dar pentru mine este important să-mi fac treaba și să bucur oamenii. Dacă se supără cineva înseamnă ori că este prost, ori nu are simțul umorului. M-aș bucura să mă imite și pe mine cineva. Bine, nu ar avea ce să imite. După cum vezi nu sunt deloc o persoană interesantă.
Auto Test: Ai un personaj favorit?
Vlad Drăgulin: Îmi plac toate. Dacă nu-l fac o perioadă pe Guță, îmi este dor de el. Mă port ca el, vorbesc așa cum vorbește el. Este foarte ciudat, fiecare personaj înseamnă ceva și a fost o treaptă a evoluției mele.
Auto Test: Malone este un mic fenomen. Te așteptai să aibă succes acest personaj?
Vlad Drăgulin: Mihai se aștepta să meargă povestea cu Roby Roberto. Mi-a zis că mai are nevoie de un prieten pentru Roby. Am venit și eu cu câteva cunoștințe, de la ce oameni am mai întâlnit și așa s-a născut Malone.
Auto Test: Cum sunt filmările?
Vlad Drăgulin: Cinci zile pe săptămână, uneori chiar șase, ne trezim la 6 dimineața și ajungem în pat la ora 1. Totul este foarte alert, dar acest ritm te călește și te face mai profesionist.
Auto Test: Cum este să lucrezi cu Mihai Bendeac?
Vlad Drăgulin: A fost o bornă în viața mea, l-am întâlnit când aveam 21 de ani. El mi-a arătat că trebuie să-ți iubești meseria și să rămâi mereu modest, ca să ajungi să meriți lucrurile la care toată lumea visează.
Auto Test: Ai parte doar de lapte și miere?
Vlad Drăgulin: Uneori plângi, spargi și îți dai cu pumnii în cap! Vorbesc foarte serios!
Auto Test: Când se întâmplă asta?
Vlad Drăgulin: După ce se dă „stop” și nu îmi place cum am jucat. Ai dreptul doar la două „duble”… Eu exagerez și mă consum foarte mult, iar trei luni trăiesc într-un stres maxim. Eu am făcut un mare compromis și am ieșit din toate spectacolele de teatru, așa că am pretenții foarte mari de la mine. Dacă nu îmi iese am depresii. Mihai mă ajută foarte mult și, când mă vede deprimat, îmi spune: „Băi, a fost bine”. Mă încurajează mereu. Sunt unul dintre cei mai mari „hateri” ai mei. Genul ăsta de a mă urî și de a mă biciui, asta mă face să rezist la nivelul ăsta de stres și să devin mai bun în fiecare zi. În spate este multă muncă și rigoare, multă durere și suferință, dar asta nu trebuie să vadă nimeni pentru că povestea nu ar mai avea așa farmec. Să știi că este important pentru tine, ca actor, să nu te lași să te îndrăgostești de opera ta și să ajungi să-ți faci statuie.
Auto Test: Ai avut emoții când ai jucat pe o scenă din Buzău?
Vlad Drăgulin: Normal! Când vezi, la finalul piesei, că toată lumea este în picioare, crește inima în tine. În iunie, când am urcat pe scenă la Buzău, mi-au tremurat picioarele. Uneori îmi înjur viața și mă întreb de ce m-am apucat de așa ceva, îmi spun că o să mor de tânăr. Am emoții mari de tot.
Auto Test: Cum l-ai descrie pe Vlad Drăgulin?
Vlad Drăgulin: Cred că sunt ok. Nu ai cum să mă urăști, deși sunt o persoană destul de deprimată. De când cu teatrul, nu m-am concentrat pe viața personală. Din acest punct de vedere am cam dat „chix”. Meseria este centrul vieții mele, restul este periferie. Așa mi-am impus! Eu sunt un petrecăreț, aș ieși în club în fiecare minut al vieții mele. Am și succes la fete, nu știu de ce, dar am (râde). Am avut și înainte de apariția la TV. Fără să fac ceva special.
Auto Test: Poate nu îți dai seama și faci ceva special…
Vlad Drăgulin: Eu cred că acolo sus cineva mă iubește, prea îmi vin toate reușitele fără să fac efort. Sunt un privilegiat al soartei, dar mi-e groază că într-o zi o să vină scadența. Dacă voi fi nevoit să dau înapoi tot ce am obținut, nu o să fie bine (zâmbește).
77Auto Test: Ce îți place să faci în timpul liber?
Vlad Drăgulin: Să mă îmbrac, petrec ore întregi la cumpărături. Mi se pare că este o deprindere destul de ciudată pentru un bărbat. Sunt un tip singur și mă însingurez. În comparație cu cel de la televizor, nu sunt deloc un tip interesant.
Auto Test: Am văzut că ai venit cu un taxi. Nu îți place să conduci sau nu ai permis?
Vlad Drăgulin: Nu am permis. Am fost câteva ore la școala de șoferi și de câte ori urcam la volan nu-mi simțeam mâinile și transpiram îngrozitor. Instructorul mi-a spus: „Băi, nepoate, las-o dracului, nu trebuie să ne facem toți șoferi”, așa că am renunțat… am pierdut și nouă milioane. Nu mă trage ața să conduc, nu ai văzut că în toate episoadele conduce Roby Roberto. Nici eu, nici Malone nu avem permis (râde), dar până la urmă o să dau examenul. Nu se știe când o să am nevoie la un casting.
Auto Test: Ai o mașină favorită?
Vlad Drăgulin: Ferrari Testarossa, nu știu de ce… Poate că îmi place cum arată.
IMG_1143Auto Test: Motocicletele te tentează?
Vlad Drăgulin: Cu motocicleta am avut o experiență mai ciudată. Într-o zi am plecat la drum cu unii cam „troscăiți”, adică un pic băuți. Când vedeam ce repede trec pomii pe lângă mine… am stat cu mușchii  încordați tot drumul și două ore după aceea.
Auto Test: Bicicletele îți plac?
Vlad Drăgulin: Am un Pegas, dar îmi este foarte teamă să mă plimb pe stradă. Mi se pare riscant, am senzația că cei din trafic te urăsc fără să le faci nimic. Ei nu se gândesc… eu nu am nicio protecție, dacă mă atingi m-am dus dracului! Am învățat să mă plimb pe două roți când mergeam la bunici, la țară. Eu aveam o bicicletă Mountain bike, eram cel mai tare. Ceilalți copii mergeau cu bicicleta lu` bunicu`.

Selfie în gara din Buzăul natal
Selfie în gara din Buzăul natal

Auto Test: Căzături… julituri?
Vlad Drăgulin: La un moment dat am virat brusc din cauza unor gâște și am căzut. M-am dus acasă cu bicicleta în brațe, plin de julituri. Mi-am luat și bătaie…
Auto Test: Ce planuri ai?
Vlad Drăgulin: Vreau să merg la castinguri să „fac și eu un bănuț” cum spune Felea Gina, iubita mea din „Băieți de oraș”. Vreau să joc în filme și în piese de teatru, cât mai mult în comedii. Și vreau să continuăm în emisiune treaba bună de până acum.
Auto Test: Care este perioada cea mai grea din emisiune?
Vlad Drăgulin: În lunile în care începe frigul. În martie, anul trecut, ploua și era frig, iar eu filmam îmbrăcat doar în vesta lui Malone. Ții minte scena în care trebuia să ne aruncăm în lacul Herăstrău? S-a nimerit o zi cu frig și ploaie! Înainte de filmare eram în mașina care mă ducea la locul faptei și vedeam oamenii care mergeau spre serviciu cu cafeaua în mână. Ei știau că trebuie să muncească de la 9 la 17, eu știam că trebuie să mă arunc în lac. Asta este meseria! Este o meserie care nu te lasă să îmbătrânești sau hai să spun că îmbătrânești ușor. Este o meserie care te face mai bun. Actorii nu sunt oameni răi, sunt oameni buni, sunt oameni cu suflet mare!

Interviu realizat de Sorin BARBU

Articolul precedentInterviu: Gabriel Hantig, designer la 21 de ani
Articolul următorBMW Seria 5 și Exclusive xDrive Experience
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− patru = 1