Jaguar E-Type- Reunire după 55 de ani

0
55

Două Jaguar E-Type au fost mari vedete, pentru o zi, la Coventry. În cinstea lor s-a băut șampanie, s-a mâncat tort și s-au făcut zeci de fotografii.

jaguar E-Type(7)Cele două modele de Jaguar E-Type s-au reîntâlnit după 55 de ani. Ambele au fost construite în fabrica din Coventry în aceeași zi, pe 24 august 1961. „A fost ca reunirea a doi vechi colegi de liceu după mai bine de jumătate de veac” au glumit Team Leese și Stuart Cardwell, fericiții proprietari ai celor două mașini sărbătorite.

jaguar E-Type(2)

 

Întâlnirea a avut loc în curtea unui restaurator priceput care se ocupă în acest moment de reparațiile celor două mașini. Roadster-ul roșu are mare nevoie de intervenția unui specialist după ce mai bine de 20 de ani a fost uitată în curtea unei ferme din Irlanda, iar multă vreme nu a circulat pe drumurile publice. „Vreți să știți cum au fost negocierile cu fermierul? Am băut un pahar de whiskey și ne-am strâns imediat mâinile” a povestit amuzat Stuart Cardwell.

jaguar E-Type(4)Coupe-ul albastru a avut o viață frumoasă și a călătorit foarte mult. Automobilul a fost cumpărat în anul 1961 de un colecționar japonez care s-a fălit cu el pe la mai multe saloane auto prestigioase. Jaguarul s-a întors în Marea Britanie în anul 2012 și are nevoie de câteva reparații minore.

jaguar E-Type(5)

Articolul precedentBMW 2002 Hommage
Articolul următorPorsche Panamera – Sedanul sport perfect?
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


1 + = cinci