Jaguar XF, primele impresii

0
42

jaguar xf (2)Apropiata lansare a noii generații (a doua) Jaguar XF este așteptată cu maxim interes în SUA, astfel că Marty Padgett, de la Motor Authority, a venit până în Spania, pentru un prim și scurt test cu modelul premium britanic, pe Circuito de Navarra (Țara Bascilor).

jaguar xf (1)Concurent direct pentru Mercedes Clasa E, BMW Seria 5 și Audi A6, noul Jaguar XF i-a lăsat o bună impresie jurnalistului american, care i-a lăudat forma atrăgătoare, blocurile optice cu tehnologie LED, calitățile dinamice, datorate construcției, în mare parte, din aluminiu a mașinii și tracțiunii integrale a versiunii pe care a condus-o, spațiul interior generos pentru toate locurile, cu un plus pentru cele din spate, dotarea de serie aproape completă și portbagajul încăpător, de 540 litri. Fiindcă a fost vorba doar despre un prim contact, Padgett nu menționat minusuri importante ale sedanului mid-size.
jaguar xf (4)Pe piața americană, noul Jaguar XF va fi disponibil, la început, în două versiuni de motorizare, de fapt, un același propulsor pe benzină 3.0 V6 turbo, în două trepte de putere, 340 și 380 CP, ce au aceeași valoare a cuplului maxim, 450 Nm. Unica transmisie oferită va fi una automată, cu 8+1 rapoarte. Tracțiunea spate este standard, cea integrală AWD fiind opțională. Ulterior, gama va fi completată de un diesel în patru cilindri, de doi litri, 180 CP și 430 Nm, al cărui consum mediu este de 5,9 l/100 km, conform producătorului. Și versiunile pe benzină sunt mai economice cu 9% față de generația precedentă, cu un consum mediu oficial de 9,8 l/100 km.
jaguar xf (3)Echiparea standard include un centru multimedia cu ecran tactil InTouch de opt inci diagonală, dublat, pe consola centrală, de doar câteva butoane pentru comenzile esențiale. Acestea dispar la nivelurile superioare de echipare, fiind incluse în interfața centrului de infotainment InTouch Pro, cu ecran de 10,3 inci. Un al doilea ecran, de 12,3 inci înlocuiește cadranele indicatoarelor de bord din tabloul principal.
A doua generație Jaguar XF va fi lansată în Marea Britanie în această lună, iar în SUA va ajunge în cursul acestei toamne.

Articolul precedentBlindatul de serviciu: Range Rover Sentinel
Articolul următorFord anti paianjen
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× sase = 30