Blindatul de serviciu: Range Rover Sentinel

0
35

range rover sentinel (1)Deja responsabilă pentru dezvoltarea unor automobile ultraluxoase și foarte performante bazate pe modele ale grupului Jaguar – Land Rover, divizia acestuia Special Vehicles Operations (SVO) a fost însărcinată acum să construiască și mașini blindate. Una dintre primele realizări ale sale în acest domeniu este Range Rover Sentinel, derivat din versiunea Autobiography a multapreciatului SUV de clasă mare, ce a primit certificarea VR8 pentru protecția balistică (împotriva proiectilelor) și contra exploziilor, un nivel foarte ridicat. Asta înseamnă că tabla caroseriei rezistă la impactul cu gloanțe perforante și incendiare, de mare viteză, de calibrul 7,62 și la deflagrația unei cantități de 15 kilograme de TNT. De asemenea, blindajul asigură protecția împotriva grenadelor ce explodează pe acoperișul mașinii sau în imediata vecinătate a acesteia. Față de mașinile blindate obișnuite, Range Rover Sentinel are și avantajul că poate rula în off-road, grație tracțiunii integrale, putând scăpa astfel din ambuscade. SVO a intervenit și la acest capitol, pentru ca greutatea sporită să nu îi afecteze capabilitățile tot-teren, întărind suspensiile și asigurându-se că Sentinel poate transporta peste 630 kg, oameni și bagaje.
range rover sentinel (2)range rover sentinel (4)„Celula” pasagerilor este construită din șase straturi de oțel ultrarezistent, iar suprafețele vitrate sunt fabricate din sticlă blindată multilaminată. Eșapamentul are și el o construcție specială, iar rezervorul de carburant este izolat suplimentar. Mașina este dotată cu o baterie de rezervă și poate rula cu cauciucurile dezumflate sau doar pe jante. Lista de dotări opționale cuprinde sisteme de stingere a incendiilor de sub mașină și de la motor, sirenă, lumini de avertizare și megafon. În ceea ce privește motorizarea, aceasta este asigurată de un 3.0 V6 pe benzină, turbo, de 340 CP. Transmisia este automată, cu 8+1 trepte de viteză. SVO asigură și cursurile de pregătire pentru cei care vor conduce această mașină, astfel încât aceștia să poată face față și să asigure scăparea din cele mai periculoase situații.
Prețul de bază pentru Range Rover Sentinel este de 400.000 euro, fără taxe.

Articolul precedenteCall – maşina sună la 112
Articolul următorJaguar XF, primele impresii
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 7 = cincizeci sase