Jucăria unisex

0
53

După ce a fost plimbat pe la mai multe saloane auto sub formă de concept, la Mondial de Paris așteptarea a luat sfârșit și Nissan Juke Nismo a fost prezentat în varianta sa definitivă. Noua versiune a crossoverului de clasă compactă se prezintă mai agresiv ca înfățișare, grație unui kit aerodinamic dedicat, și cu habitaclul finisat sporty, cu tapiserie din Alcantara.

Schimbarea mai profundă, și care dă mașinii un caracter sportiv, este ascunsă sub capota față: motorul pe benzină, turbo, în patru cilindri, de 1,6 litri, trimite la roți 200 CP și un cuplu maxim de 250 Nm. Cu alte cuvinte, 10 CP și 10 Nm în plus față Juke 1.6 DIG-T, până acum cea mai puternică variantă din gamă. Nismo poate fi comandat cu tracțiune față sau integrală. Opțiunea de transmisie dă și tipul cutiei de viteze: manuală, cu 6+1 trepte, pentru tracțiunea pe două roți, sau cu variație continuă (CVT), pentru cea integrală.

Nissan Juke Nismo este, cu adevărat, un model dinamic: 0-100 km/h în 7,8 secunde (8,2 s, pentru versiunea 4×4) și viteză maximă de 215 km/h (200 km/h, cu transmisie CVT). Nismo a beneficiat și de o îmbunătățire a răspunsului servodirecției, a trenului de rulare, devenit mai precis în curbe, și a amortizoarelor, cu 10% mai rigide ca ale versiunii 1.6 DIG-T.

Nissan Juke Nismo va ajunge pe piețele europene la începutul anului 2013, la prețuri ce vor anunțate atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− trei = 3