Lansare Honda Seria 0

0
348

În prima decadă a lunii ianuarie constructorul japonez a dezvăluit Honda Seria 0 reprezentată prin două noi concepte globale de EV, Saloon și Space-Hub. Mai mult, momentul marchează adoptarea noului logo „H” pentru vehiculele electrice de următoarea generație.

În fapt, Honda Seria 0 (Honda 0 Series) va fi compusă din vehicule electrice destinate piețelor globale, primul pas umând să fie făcut pe piața nord-americană în 2026.

Valori de bază

Partea novatoare este dezvoltarea viitoarelor modele într-o nouă abordare „Thin, Light, and Wise” (Subțire, Ușoară și Înțeleaptă) oferind cinci valori de bază ale constructorului japonez:

  1. design artistic care evocă rezonanță;
  2. AD/ADAS care asigură siguranță și liniște utilizatorilor;
  3. un „spațiu” pentru oameni făcut posibil de internetul lucrurilor și al tehnologiile conectate;
  4. bucuria de a conduce cu sentimentul de uniune cu vehiculul;
  5. performanță remarcabilă a eficienței electrice;

Oficialii afirmă că Honda Seria 0 simbolizează modul în care marca japoneză tre­ce printr-o transformare majoră în conformitate cu propriul slogan global și cu politica sa de ele­c­trificare. Numele seriei reprezintă hotărârea japonezilor să dezvolte noi serii de EV, revenind la punctul de plecare al mărcii ca producător auto și să creeze vehicule electrice complet noi începând de la zero. Cu această nouă serie de vehicule electrice, Honda se va stră­dui să-și dezvolte în continuare conceptul M/M (maxim om, minim mașină) și „bucuria de a conduce”, devenite principii deja implementate în fabricarea propriilor modele.

Pe de altă parte, în dezvoltarea Honda Seria 0 japonezii au reanalizat ce fel de vehicule electrice vor să construi în viitor. Scopul final al viitoarelor EV-uri este să depășească constrângerile ale unui vehicul „gros și greu” din cauza creșterii capacității bateriei pe care trebuie să o transporte vehi­cu­lul pentru obținerea unei autonomii convingătoare. În egală măsură sunt vizate o platformă și o caroserie suficient de mari pentru găzduirea acesteia.

Noua abordare

Iar Honda descrie această nouă abordare a dezvoltării vehiculelor electrice drept „Subțire, ușoară și înțeleaptă”.

„Subţire” se referă la creșterea potențialului de design și implicit obținerea unei înălțimi reduse a vehiculului. Asta ar presupune obținerea unei performanțe aerodinamice excelente prin utilizarea unei platforme EV dedicate „subțiri” în urma unei înălțimi mici a podelei.

Apoi „Ușoară” vizează condusul sportiv și a performanțelor de eficiență a energiei electrice care să sfideze convingerile consacrate pe care oamenii le au despre vehiculele electrice prin implementarea tehnologiilor origi­nale Honda.

Iar „Înţeleaptă” se referă la produsele originale de software ale Honda, un summum al cunoștin­țelor dezvoltate până în prezent care fac automobilele mai „înțelepte” prin progresul tehnologiilor inteligente.

Prin urmare primele exponente ale acestei noi abordări care reprezintă Honda Seria 0 au fost Saloon și Space-Hub. Să le vedem pe scurt.

Două concepte viabile

Saloon este o interpretare a ideii de limuzină, care nu este tocmai sedanul obișnuit. Arhitectura „electrică” extinde gradul de libertate al designului și introduce conceptul M/M în era EV-urilor. Stilul sportiv cu înălțime redusă, care diferențiază la prima vedere Saloon-ul de alte vehicule electrice, dezvăluie un spațiu interior mai spațios decât își pot imagina oamenii pe baza aspectului exterior. În plus, panoul de instrumente dispune de o interfață om-mașină (HMI) care permite operațiuni simple și intuitive, realizând o interfață de utilizator (UI) sofisticată și fără întreruperi. Cu o vizibilitate de invidiat și o interfață intuitivă, Saloon se străduiește să ofere o experiență de condus distractivă, care să rezoneze cu sensibilitatea șoferului.

Adoptarea direcției prin cablu și a unui sistem evoluat de management al mișcării, inclusiv controlul posturii, preluate din dezvoltarea tehnologiilor robotice originale ale Honda, Saloon poate fi controlat eficient de șofer într-o varietate a situaţiilor de conducere. Fiind modelul emblematic al Honda Seria 0, limuzina urmărește „bucuria de a conduce” supremă în era EV. În plus, incluzând utilizarea materialelor durabile pentru interior și exterior, Saloon este dezvoltat ca un model unic, care rezonează cu utilizatorii și cu mediul natural.

La rândul său, Space-Hub a fost dezvoltat în tema „creșterea vieții de zi cu zi a oamenilor”. Cu o cabină spațioasă și o vizibilitate excelentă monovolumul oferă un spațiu flexibil care se adaptează dorințelor utilizatorilor devenind un hub care conectează oamenii între ei.

Logo „electric”

Istoria actualului „H” începe din 1981, când a fost reînnoit de la versiunea anterioară. Însă odată cu dezvoltarea viitoarei generații de vehicule electrice, Honda a decis să creeze o nouă siglă H, care exprimă tranziția spre era electrică. Noul design, ca două mâini întinse, reprezintă angajamentul Honda de extindere a mobilității și va fi folosit pe viitoarele generații de vehicule electrice începând cu modelele Honda Seria 0.

 

Începând cu 2026, primul model al Honda Seria 0 va fi introdus la nivel global începând cu America de Nord, apoi în Japonia, Asia, Europa, Africa și Orientul Mijlociu și America de Sud.

Honda Civic e:HEV – Proiectat pentru siguranță

Honda CR-V Hybrid Racer: Visul casnic pentru curse

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


5 × cinci =