McLaren aduce un tribut special pilotului Ayrton Senna

0
128

Înainte de Marele Premiu al Principatului Monaco (24-26 mai 2024), McLaren prezintă o schemă de culori specială pentru monoposturile sale de Formula 1 și pentru supercarul McLaren Senna.

McLaren comemorează astfel aniversarea celor 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna, faimosul pilot brazilian, de trei ori campion mondial cu echipa britanică. Pentru a marca momentul, cele două monoposturi McLaren MCL38 vor concura în Marele Premiu al Principatului Monaco vopsite în schema Senna Sempre ce îmbină culorile galben, albastru și verde.

Ayrton Senna a fost unul dintre cei mai influenți piloți din Formula 1. Cu un talent de deosebit, Senna și-a trecut în palmares trei titluri de campion mondial, toate obținute alături de McLaren. Recordurile stabilite de brazilian au rămas în picioare până în era modernă a Formulei 1. Senna și-a pierdut viața pe 1 mari 1994 în urma unui accident survenit în Marele Premiu al statului San Marino, disputat pe circuitul de la Imola.

McLaren Senna

Tributul este completat de un exemplar al supercarului McLaren Senna ce va fi vopsit în aceeași schemă de culori. Pe lângă schema specială, două imagini cu Ayrton Senna sunt prezente pe lateralele mașinii. Acest exemplar unicat de pre-producție va fi expus la Monaco în acest weekend, iar apoi va rămâne în colecția mărcii britanice.

Ayrton Senna a fost unul dintre cei mai titrați piloți la Monte Carlo. Pilotul brazilian a câștigat de șase ori Marele Premiu de la Monaco (de cinci ori cu un monopost McLaren și o dată alături de echipa Lotus).

Vă recomandăm și:

Formula 1: Regele Ayrton

McLaren P1: Hypercarul original

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sase − = 4