Mercedes-AMG pregătește un SUV electric cu 1.000 CP

0
57
Sursa Foto. Facebook Mercedes

Mercedes-AMG pare să fie în etapele de dezvoltare ale unui nou SUV electric. Specialiștii spun că automobil care va avea un motor capabil să ofere peste 1.000 de cai putere, al cărui scop principal al fi să atace locul câștigat de BMW XM.

Mercedes-AMG are în plan să producă un rival pentru BMW XM

Nu este un lucru nou, că pe piața auto, competiția este foarte aprinsă și se aruncă în joc sume exorbitante. Potrivit celor mai recente informații din presă, divizia de performanță a producătorului german Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, lucrează la un SUV complet electric viitor. Planul este să beneficieze de o platformă dedicată, în speranța că va ataca pozițiile ocupate de BMW XM. Se estimează că acest nou model de performanță ar putea fi lansat în 2026.

Autocar raportează că inginerii și specialiștii de la divizia Mercedes-AMG au început proiectarea unui nou SUV de înaltă performanță, bazat pe propria sa platformă de mașini electrice.

Mercedes-AMG va avea un motor de 1.000 de cai putere

Programat pentru debutul în 2026, noul super-SUV electric a fost conceput pentru a rivaliza cu mai mulți competitori de ultimă generație, inclusiv BMW XM, Lotus Eletre și viitorul K1 de la Porsche. Acest SUV nu va împărți o platformă cu alte modele Mercedes-Benz, fiind construit pe una dedicată. Jurnaliștii de la sursa citată spun că va oferi un stil individual și un interior distinctiv. În ceea ce privește poziționarea, este posibil să fie considerat un succesor al modelului Mercedes-AMG GLE 63 de azi.

Conform publicației britanice, designul noului SUV va fi prezentat odată cu debutul unui viitor concept care să anticipeze acest model. Se estimează că dimensiunile viitorului SUV Mercedes-AMG vor fi similare cu cele ale conceptului Vision AMG, cu o lungime estimată de aproximativ 5,1 metri și un ampatament de peste 3 metri.

Comparativ cu BMW XM, care are o lungime de 5.110 mm și un ampatament de 3.105 mm, noul model Mercedes-AMG va fi în aceeași clasă de dimensiuni. Caracteristicile „cheie” ale acestui nou model vor include o arhitectură electrică de 800 V, motoare electrice cu flux axial și o versiune special dezvoltată a sistemului de operare MB.OS al Mercedes-Benz, cunoscut intern ca AMG.OS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− cinci = 4