Mercedes-Benz GLB: Mai bun

0
183

Mercedes-Benz GLB este cocktailul ideal pentru familii, o mașină compactă care amestecă un aspect la modă de SUV cu trucurile unui minivan cu șapte locuri. Acest atipic al segmentului său își începe a doua jumătate a carierei, lansată în 2019, printr-un facelift în punctele esențiale.

Cu cele șapte locuri ale sale, crossoverul compact Mercedes-Benz GLB este o propunere unică în segmentul C al mașinilor premium. Audi și BMW nu au găsit sau nu au vrut să ofere o soluție concurentă pentru modelul Mercedes. GLB a ajuns la jumătatea carierei și, așa cum practică toți producătorii auto, a trecut logic printr-un proces de restyling.

Detalii care contează

Prin facelift, bara față a fost reproiectată cu linii care îi întăresc vizual caracterul aventuros. Un etaj mai sus, proiectoarele au acum o semnătura luminoasă modernizată și folosesc tehnologia full-LED matrix. Au apărut patru noi modele de jante, cu diametre de la 17 la 20 de inci, la fel ca și o nouă culoare albastru metalizat, numită Blue Spectral. La bord, interfața de bază, constând, anterior, într-un duo format din instrumentație digitală cu afișaj de șapte inci, în fața șoferului, și ecran tactil de 10,25 inci, pentru centrul de infotainment, a dispărut. În urma restlizării, a fost înlocuit cu o pereche de ecrane digitale de câte 10,25 inci diagonală chiar din echiparea de bază. O simetrie care se dovedește a fi mai eficientă în ajutorarea șoferului. A fost îmbogățită și paleta de sisteme de asistență, iar centrul multimedia beneficiază de cea mai nouă versiune a asistentului vocal MBUX. Trei moduri de afișare sunt în meniu, Classic, Sporty și Discreet. Acesta din urmă promovează „detoxifierea” digitală și reduce considerabil cantitatea de informații afișate, pentru a nu încărca inutil șoferul și a-i abate atenția de la șosea. Pe de altă parte, pentru cei pasionați și pentru copii, interfața multimedia poate fi transformată într-o consolă de jocuri, prin intermediul aplicațiilor descărcabile. În ton cu vremurile, Mercedes GLB restilizat a primit și scaune fabricate din materiale reciclate.

Mai multe motoare

Până acum, crossoverul german a fost disponibil doar cu două motoare pe benzină, GLB 200 de 163 CP și GLB 35 AMG de 306 CP, și două diesel, GLB 200 d de 150 CP și GLB 220 d de 190 CP. Odată cu procesul de restilizare, oferta de motorizări a devenit mai cuprinzătoare. Astfel, între motoarele pe benzină au fost introduse GLB 180, ce dezvoltă 136 CP, GLB 220 de 190 CP și GLB 250, care se bazează pe 224 CP. La fel și la propulsoarele care funcționează cu motorină, versiunea de bază este acum GLB 180 d de 116 CP, GLB 200 d și 220 d rămânând neschimbate, la 150, respectiv, 190 CP. Tracțiunea integrală 4Matic este oferită pe GLB 220, 250, 200 d și 220 d, celelalte versiuni având doar tracțiune pe roțile punții față. Tehnologia mild hybrid de 48 V este instalată pe toate versiunile și oferă un impuls momentan de 10 kW (13,6 CP) atunci când este nevoie. În schimb, Mercedes-Benz GLB nu este oferit în versiune plug-in hybrid (hibrid încărcabil), probabil, pentru a nu concura, într-o anumită măsură, modelul electric Mercedes-Benz EQB.

(Articol publicat în nr. 280 al revistei Auto Test Magazin)

Mai puteți citi:

Noul model Mercedes-Benz arată spectaculos

Mercedes-Benz Clasa A: Schimbări discrete

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− doi = 3