Mercedes-Benz va construi motoare electrice în România

0
62

Mercedes-Benz începe tot mai mult accent pe producția de autovehicule electrice. Compania germană a anunțat un plan ambițios în valoare de peste un miliard de euro prin care își propune să-și adapteze câteva dintre capacitățile de producție la fabricarea de sisteme de propulsie electrice. Fabrica din România, din orașul Sebeș, a fost inclusă în această investiție.

Mercedes-Benz va construi motoare electrice în România din anul 2024

Grupul auto german Mercedes-Benz a prezentat miercuri, 14.12.2022, un plan de investiții de peste un miliard de euro. Este vorba de bani care vor ajunge în mai multe capacități de producție care vor a fi adaptate pentru fabricarea de sisteme de propulsie electrice, incluzând asamblarea de baterii, motoare şi punţi electrice, începând din 2024, transmite Reuters.

Astfel, uzinele Mercedes de la Kamenz şi Untertuerkheim, Germania, precum şi cea de la Beijing, China, care produc deja baterii destinate modelelor electrice şi hibride, se vor concentra pe bateriile care vor dota modelele construite pe viitoarele platforme MMA şi MB.EA
Facilitățile Mercedes de la Untertuerkheim, Beijing şi Sebeş (România) vor construi motoare electrice destinate vehiculelor care vor fi construite pe viitoarele platforme MMA şi MB.EA, în timp ce uzinele Mercedes de la Hamburg şi Untertuerkheim vor rămâne principalele unităţi responsabile pentru asamblarea de punţi şi componente electrice. „Nu există nicio uzină care să nu fie inclusă” în acest plan, a declarat directorul de producţie de la Mercedes-Benz, Joerg Burzer.

Uzina de la Sindelfingen (Germania) va deveni cartierul general pentru producţia de vehicule high-end bazate pe platforma AMG.EA, în timp ce uzinele de la Bremen (Germania) şi Kecskemet (Ungaria) vor fi responsabile pentru principalele modele de lux iar cele de la Rastatt (Germania) şi Kecskemet pentru vehiculele de tip entry-level.

„Grupul Mercedes-Benz şi-a pus la punct uzinele de asamblare astfel încât acestea să poată produce atât vehicule cu motoare pe combustie cât şi vechile electrice pe aceleaşi linii de producţie, însă asamblarea de baterii şi motoare pe aceeaşi linie este ceva mai complicată”, a precizat Joerg Burzer.

Unitatea de producţie „Star Assembly” din Sebeş (judeţul Alba) este o componentă importantă a reţelei de producţie pentru trenurile de rulare ale vehiculelor produse de concernul german Mercedes-Benz, conform Agerpres. Producţia în unitatea din Sebeş a început cu asamblarea cutiilor de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte şi transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz, iar din 2020 se asamblează şi varianta pentru vehicule hibrid. Unitatea de montaj şi producţie SC Star Assembly SRL din Sebeş este, alături de unitatea SC Star Transmission din Cugir, o componentă importantă a reţelei de producţie pentru trenurile de rulare ale vehiculelor produse de concernul german Mercedes-Benz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


7 × sapte =