Prima mașină cu panouri solare. Cât costă și ce autonomie are Lightyear 0

0
54

Prima mașină cu panouri solare este gata. O companie olandeză a anunțat că a început producția Lightyear 0, primul vehicul care va fi alimentat cu energie de la Soare. Prețul de pornire este destul de mare, dar avantajele sunt enorme. Autonomia variază în funcție de locul în care mașina este utilizată și producătorul susține că poate să meargă chiar și șapte luni fără nicio încărcare de la priză.

Prima mașină cu panouri solare a ieșit pe poarta fabricii

Prima mașină cu panouri solare a fost realizată de un start-up-ul olandez de automobile. Și chiar a început producția. Modelul se numește Lightyear 0 și este echipat cu panouri solare amplasate pe acoperiș și capotă. Cei care l-au gândit susțin că poate adăuga până la 70 de kilometri de autonomie pe zi de la soare, în funcție de locul în care se află. Așa se face că în Țările de Jos, mașina poate fi condusă și două luni fără să fie conectată la o priză. Lucrurile sunt mult mai bune dacă șoferul care cumpără Lightyear 0 o folosește, spre exemplu, pe străzile din Portugalia. Aici poate să meargă chiar și șapte luni. Lightyear 0 nu este o mașină foarte accesibilă pentru că prețul de pornire este destul de mare: 250.000 de euro.

Asta nu pare a fi o problemă foarte mare. Lightyear susține că a primit aproximativ 150 de precomenzi și că intenționează să construiască un total de 1.000 de unități ale acestui model într-o fabrică finlandeză condusă de Valmet. În acest moment se produce doar o mașină pe săptămână, dar de la jumătatea anului viitor numărul acestora va ajunge la cinci. Pentru a genera mai mult profit, Lightyear lucrează la un model mai mic și mult mai accesibil, care va fi numit „2”.

Începând cu aproximativ 30.000 de euro, acest model ar trebui să intre în producție în 2025 și are deja precomenzi de la câteva companii de car-sharing din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− trei = 4