Miss World 2013

0
38

La exact doi ani de la prezentarea conceptului, Alfa Romeo a lansat la Salonul Auto de la Geneva versiunea de serie a mult așteptatului model coupe sport 4C („4 Cilindri”). Așa cum a promis în martie 2011, marca italiană a reprodus conceptul până aproape la cel mai mic detaliu, singurele deosebiri între acesta și modelul de serie fiind forma ușor diferită a oglinzilor retrovizoare și a farurilor cu fundal negru și tehnologie LED.

Alfa Romeo 4C Launch Edition are lungimea de patru metri, lățimea de doi metri, înălțimea de 1,18 m și un ampatament de 2,40 metri, mai mult decât suficient pentru ocupanții celor două locuri. Dimensiunile situează modelul italian ușor peste principalul concurent, Lotus Elise. Caroseria și scheletul mașinii sunt fabricate din fibră de carbon, plastic ranforsat, astfel că berlinetta cântărește puțin sub o tonă, chiar dacă obiectivul inițial a fost de 850 kg.

Sub hayon stă ascuns un nou motor cu bloc din aluminiu de 1.750 cmc, turbo, ce dezvoltă 240 CP și un cuplu maxim de 350 Nm, din care 80 de procente sunt disponibile la 1.700 rpm. Propulsorul este asociat unei transmisii semiautomate Alfa TCT cu dublu ambreiaj cu 6+1 rapoarte și padele pentru schimbarea vitezelor la volan, ce transmite puterea la roțile spate. Grație poziționării motorului central-spate, repartiția greutății pe cele două axe este aproape perfectă, iar performanțele sunt de supercar: 0-100 km/h în 4,5 secunde și peste 250 km/h viteză maximă.

Alfa Romeo 4C va fi produsă în uzina Maserati din Modena într-o serie limitată la 2.500 de exemplare pe an, din care 1.000 pentru Europa și tot atâtea pentru SUA. Debutul vânzărilor se va produce la sfârșitul acestui an, la un preț de pornire de aproximativ 60.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


9 × doi =