Moskvitch, o nouă șansă. Mașina va fi produsă în Rusia la o fostă fabrică Renault

0
89

Moskvitch primește o nouă șansă. Mașina va fi din nou produsă în Rusia, la o fostă fabrică Renault din Moscova, după o pauză de 20 de ani. Este vorba de un crossover compact, care va avea în componență foarte multe produse și piese din China. Proiectul este unul foarte important pentru domeniul auto local, iar cei care l-au gândit își propun să ajungă la o producție anuală de 100.000 de unități.

Moskvitch va fi din nou produs în Rusia, cu piese din China

Moskvitch este o mașină despre care cei care s-au născut în perioada comunistă își aduc bine aminte. Un model robust și spațios care îți atrăgea rapid atenția pe șoselele din România, „dominate” de celebra Dacia, dar a cărui producție a început în anul 1930. De-a lungul timpului a suferit multe modificări și influențe, iar în anul 2001 producția lui a fost oprită. Rușii nu l-au uitat și acum vor să-l producă din nou. Este cumva o mutare influențată de sancțiunile economice la care a fost supusă Federația Rusă, după ce Vladimir Putin a ordonat armatei să atace Ucraina. Multe companii au plecat din Rusia și au vândut unele structuri și acțiuni unor firme locale. Așa se face că acum există un plan ca la o fostă uzină Renault din Moscova să fie produs din nou modelul Moskvitch, în varianta unui crossover compact.

Mașina va fi asamblată în Rusia cu piese importate din China. În fapt nu este un autovehicul rusesc, ci unul chinezesc, susține Reuters. Jurnaliștii spun că acesta este cunoscut sub numele Sehol X4 sau JAC JS4. Mașina are un design modern, angular, completat de jante din aliaj. Farurile vin cu tehnologie LED iar la interior se poate observa prezența unui ecran central de mari dimensiuni. Este o cifră cu mult sub media industriei, dat fiind faptul că o fabrică produce anual circa 300.000 de autoturisme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


cinci × 4 =