Tesla a livrat prima remorcă de tractor electrificată

0
54

Tesla a reușit în sfârșit să livreze prima remorcă de tractor electrificată, prezentată acum cinci ani. Primul client este compania Pepsi care a comandat o sută astfel de produse, dar care a fost nevoită să aștepte destul de mult acest eveniment, din cauza numeroaselor amânări ale producătorului. Pentru a se finaliza acest produs a fost nevoie de intervenția lui Elon Musk.

Tesla a livrat companiei Pepsi prima remorcă de tractor electrificată

În anul 2017, Tesla a dezvăluit oficial „Semi” prima remorcă de tractor electrificată a celebrei firme americane. La evenimentul de lansare a participat chiar Elon Musk, celebrul CEO al companiei, care a explicat la momentul respectiv că prețul cu amănuntul ceva mai mare, 150.000 USD și 180.000 USD pentru versiunile de 480 de km și, respectiv, 800 de km, va fi rapid amortizat. El spunea atunci că vehiculele sale pot funcționa cu 20% mai eficient și pot economisi până la 250.000 de dolari, pe durata de viață de milioane de km a „Semi”. Asta ca să le răspundă celor care i-au transmis că o cabină diesel standard costă aproximativ 60.000 de dolari.

Pepsi s-a grăbit să transmită rapid o comandă de o sută de vehicule și se aștepta ca în anul 2019 să i se livreze primul produs. În aprilie 2020 li s-a spus că trebuie să mai aștepte câteva luni, din cauza  întârzierilor de producție și problemelor legate de lanțul de aprovizionare cauzate de COVID. În luna mai, Elon Musk a trimis un e-mail la nivel de companie în care scria: „Este timpul să facem tot posibilul și să aducem Tesla Semi la producție în volum. Până acum a fost în producție limitată, ceea ce ne-a permis să îmbunătățim multe aspecte ale designului”. Producția a început în Gigafabrica Tesla din Nevada, iar acum celebra firmă care produce băuturi a primit primul „gigant” de la Tesla. Începând cu luna mai a acestui an, Tesla a început să accepte din nou rezervări pentru un depozit de 20.000 USD.

Fiecare platformă este „proiectată ca un glonț”, a spus Musk la dezvăluirea vehiculului și va fi echipată cu un pachet masiv de baterii de 1 MW. Gigantul Tesla ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 20 de secunde având în vedere că aceste vehicule pot căra până la 36 de tone la un moment dat și un timp de încărcare cheltuit până la 80% de doar 30 de minute. Semi-urile sunt echipate și cu capabilități de pilot automat îmbunătățite, precum și cu sisteme de atenuare jackknife, senzori de punct mort și înregistrarea datelor pentru gestionarea flotei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


cinci × = 30